|

Lahey’e gideceğiz

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İsrail’in yaptıklarının cezasız kalmayacağını belirterek, “Konunun Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne (UCM) taşınması için Filistin’e her türlü desteği veriyoruz, vereceğiz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/05/2018 Friday
Güncelleme: 01:49 - 18/05/2018 Friday
Yeni Şafak
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Filistin'in devlet olarak tanınması için Türkiye'nin her şeyi yapacağını belirterek "Artık bağımsız bir Filistin devletinin tanınması ve Birleşmiş Milletler'e üye olması için gece gündüz çalışacağız ve bu oluncaya kadar da durmayacağız, yorulmayacağız" dedi. Filistin devletini tanımak isteyip de tanımakta tereddüt eden ülkelere karşı cesaretlendirici bir tavır içinde olacaklarını söyleyen Çavuşoğlu, "Çabalarımızın tek gayesi var, artık Filistin sorununa kalıcı bir çözüm bulmak. İsrail'in yaptıkları da yanına kalmamalıdır. İsrail hesap verecek, bunun peşini bırakmayacağız" açıklaması yaptı. Ülkesine dönmesi istenen İsrailli Büyükelçi Eitan Naeh’in Atatürk Havalimanı’nda üzerinin aranması olayına da değinen Çavuşoğlu, “Eğer buna tabi olmak istemiyorsa parasını ödeyip VIP’ten geçeceksin. ‘Beni mağdur ettiler’ demek istedi ama ucuz bir politika. Tam bunlara yakışan bir politika” diye konuştu. Çavuşoğlu, TRT Haber'de yaptığı değerlendirmede özetle şu mesajları verdi:

HEDEFİMİZ BM KARARI

"İslam İşbirliği Teşkilatı'nı topluyoruz, ayrıca büyük bir miting yapacağız. Cenevre'de (bugün) BM 'İnsan Hakları Konseyi' toplanacak. Bu toplantılarda ABD ve İsrail'e mesaj vermek için güçlü kararların çıkması önemli. Ama sadece yarınla yetinirsek olmaz. Sonraki adım BM Güvenlik Konseyine bu konuyu gündeme getirmek. Sonraki adım Genel Kurul. Burada bir karar çıkartmamız lazım."

KONU LAHEY’E TAŞINMALI

"Bunun Lahey’deki Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne götürülmesi için Filistin’e her türlü desteği vereceğiz. Cenevre'de İnsan Hakları Konseyi toplanacak ve burada bağımsız bir soruşturma yapılması için karar çıkacak. İnsanlığa karşı işlenen bu suçun bağımsız bir komisyonca incelenmesi ve rapor doğrultusunda İsrail'in hukuk önünde cevap vermesi gerekiyor. İsrail’in tavrını siyonist olmayan Museviler de eleştiriyor. En ufak vicdanı olan bir insan hangi dinden olursa olsun bunu kabullenemez. Musevilerin çoğu da çok ağır bir şekilde eleştiriyorlar. Ve bize de diyorlar ki; ‘Siz Siyonistlerle Siyonist olmayan Musevileri çok iyi ayırt ediyorsunuz'. Teşekkür ediyorlar Cumhurbaşkanımıza. Biz, Musevilere tarih boyunca yardım etmişiz. Bizde antisemitizm yok. Biz de İsrail’e tepki var."

#Mevlüt Çavuşoğlu
#İsrail
#Lahey
6 years ago