|

AB'den iki yüzlülük: Fransa ve İspanya'yı görmezden gelip Türkiye'yi suçladılar

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Sözcüsü Peter Stano, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Selahattin Demirtaş'a ve HDP'ye yönelik 'baskılardan' ciddi şekilde endişe duyduklarını ifade etti. Sözcü, Demirtaş ile benzer suçlamalardan Fransa'da yargılanan ETA terör örgütü lideri ve ETA destekçilerinin İspanya'daki sokak olaylarına ise sessiz kaldı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Stano'ya yanıt vererek, "Belki bir kez olsun AB terör listesinde yer alan PKK'ya karşı da endişe duyarsınız." dedi.

22:44 - 23/02/2021 Salı
Güncelleme: 23:51 - 23/02/2021 Salı
Yeni Şafak
​Avrupa Birliği Komisyonu Sözcüsü Peter Stano.
​Avrupa Birliği Komisyonu Sözcüsü Peter Stano.

AB Komisyonu Sözcüsü Peter Stano, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Türk yargısını hedef aldı.

HDP'ye yönelik baskıların arttığını iddia eden Stano, “Bu gelişmeler, Türkiye’nin AİHM’in Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılmasına ilişkin kararını uygulamadığı ve HDP’nin yüzlerce yerel siyasetçisinin, seçilmiş yetkilisinin terörle ilgili suçlamalarla tutuklandığı mevcut durumu pekiştirmektedir." ifadelerini kullandı.

"Türkiye hukuka saygı göstermeli"

Türkiye'nin hukukun üstünlüğüne saygı göstermesi gerektiğini belirten Stano, "Türkiye siyasi örgütlenme özgürlüğü dahil olmak üzere demokratik sistemini korumalıdır" dedi.

Terör bağlantısı Avrupa'dan olunca sessiz kaldılar

Türkiye'yi hedef alan Stano, İspanya ve Fransa'daki ETA terör örgütü gelişmelerine karşı ise sessiz kaldı.

AB'nin iki yüzlü tutumunu bir kez daha gözler önüne seren açıklamaların ardından Stano'ya, Fransa'da geçtiğimiz günlerde hakim karşısına çıkan ve tüm eylemlerinden pişmanlık duyduğunu ifade eden ETA terör örgütü lideri Josu Urrutikoetxea ve İspanya'da ETA'yı öven rapçinin tutuklanmasının ardından yaşanan sokak olaylarına ilişkin neden tepki vermediği soruldu.

Sözcü, tüm bu paylaşımlar karşısında sessiz kalmakla yetindi.

Cumhurbaşkanlığından Stano'ya tepki: Belki bir kez olsun PKK'ya karşı da endişe duyarsınız

Stano'nun Türkiye'yi hedef alan açıklamalarına yanıt veren Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın,
"Belki bir kez olsun, Irak'ın Gara kentinde 13 kişiyi acımasızca öldüren ve AB'nin terör listesinde yer alan PKK ile ilgili endişeleriniz olabilir. Yoksa bu, PKK lobisiyle başınızı belaya mı sokar?"
ifadelerini kullandı.

#Avrupa Birliği
#peter stano
#Avrupa Komisyonu
#sözcü
#HDP
#Selahattin Demirtaş
#PKK
3 yıl önce