|

Eurovision birincisi Kırım Türkü Jamala Romanya’ya sığındı: Çocuklarımızı kurşunlardan korumak için kaçıyoruz

Eurovision 2016 birincisi Kırım Türkü sanatçı Jamala, iki çocuğuyla Ukrayna’dan Romanya’ya sığındı. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Jamala, “Milyonlarca kadın ve çocuk, her şeyini, evlerini terk ediyor. Eşlerini geride bırakarak, çocuklarını kurşunlardan korumak için kaçıyor. Ukrayna büyük, güzel ve bağımsız" dedi.

10:55 - 28/02/2022 Pazartesi
Güncelleme: 11:17 - 28/02/2022 Pazartesi
DHA
Jamala
Jamala
Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Jamala,
“Rusya'dan gelen işgalcilerin Ukrayna'ya saldırısı üzerinden 5 gün geçti. 24'ünde, gece, çocuklarla Kiev'den ayrıldık. Neredeyse 4 gün arabada, düzgün yemek yemeden geçirdik. Dört saatte yaklaşık 2 kilometre ilerleyebildik. ‘Neden?’ diye sorabilirsiniz. Evet, milyonlarca kadın ve çocuk, her şeyini, evlerini terk ediyor. Eşlerini geride bırakarak, çocuklarını kurşunlardan korumak için kaçıyor. Ukrayna büyük, güzel ve bağımsız”
dedi.

“İŞTE KURTARDIĞIMIZ YER BURASI DİYEBİLECEK MİSİNİZ?”


Jamala, evini terk etmek zorunda kaldığını ifade ederek,
“En önemlisi, bu kanlı terörü anlamıyorum. Bu tam olarak bir terör. Beni Kiev'den, evimden kovdu bu terör. Peki ne yapacaksınız? Orada mı yaşayacaksınız? Ülkeye girdiğinizde ‘İşte burayı kurtardık’ mı diyeceksiniz? Hayır, hiç sanmıyorum”
ifadelerini kullandı.

ŞARKISINDA TÜRKÇE SÖZLER VARDI

İsveç'in başkenti Stockholm'de 2016 yılındaki Eurovision Şarkı Yarışması'nda, Kırım Tatar sürgünü ve büyükannesinin yaşadığı trajediyi konu alan "1944" adlı şarkısıyla Kırımlı Tatar sanatçı Jamala, Ukrayna'yı temsil etmişti. Yarışmanın finalinde Jamala, 534 puanla birinci olmuştu.



#Jamala
#Ukrayna
#Rusya
#savaş
#işgal
#Eurovision
2 yıl önce