|

Konserine Erdoğan'ı davet etti

FETÖ'nün darbe girişimi sonrası Türk halkına destek mesajı yayınlayan Eurovision Şarkı Yarışması'nın bu seneki birincisi Jamala, İstanbul'daki konserine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı davet ettiğini açıkladı. Jamala, darbe girişiminde şehit düşen halk için şarkı yazacağını da ifade etti.

Yeni Şafak
13:55 - 17/08/2016 Çarşamba
Güncelleme: 14:10 - 17/08/2016 Çarşamba
Diğer
Jamala, Eurovision Şarkı Yarışması'nda "1944" şarkısıyla birinci olmuştu.
Jamala, Eurovision Şarkı Yarışması'nda "1944" şarkısıyla birinci olmuştu.

2016 Eurovision Şarkı Yarışması'nda "1944" adlı şarkısıyla birinci olan Kırımlı Tatar sanatçı Jamala, Turkcell Yıldızlı Geceler kapsamında

İstanbul

'da vereceği konser öncesinde Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde gazetecilerin karşısına çıktı.



Sabah'ta yer alan habere göre; İstanbul konserinin büyük bölümünün, Türk-Kırım Tatar şarkılarından oluşacağını aktaran Jamala, Kırım Tatarları'nın sürgününü anlatan "1944" isimli şarkısından bahsederken, "Çok mutluyum ki sayın cumhurbaşkanınızdan telefon geldi ve beni tebrik etti" ifadelerini kullandı.



Şehitler için şarkı yapacak


Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi nedeniyle

Türkiye

'ye gelme konusunda önce tereddüt yaşadığını anlatan sanatçı, "Ukrayna'nın acı tecrübelerine göre çok iyi biliyorum ki müzik insanlar için bir ilham ve umut kaynağı oluyor. O yüzden

Türkiye

'ye geldim. Kendimi Türkiye'de tamamen güvende hissediyorum. Hiçbir tehlike hissetmiyorum. Yarınki konsere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da davet ettim. Son görüştüğümüzde kendisi, 'İstanbul'a gelince haber ver' dedi ve ben de verdim" diye konuştu.



Jamala, FETÖ'nün darbe girişiminde şehit olanlara Allah'tan rahmet dileyerek, yaşanan toplumsal acıların kendisine ilham kaynağı olduğunu vurguladı. Jamala, "Bir olaydan yola çıkarak komple bir şarkı yapmak çok zor ama herhangi bir olay ilham kaynağı olabilir. Büyük ihtimalle bu olaylar da beni bir şarkıya itecek. Bir konu oluşturacak şarkım için. Bu olayın acısı şarkılarıma yansıyacaktır" dedi.








#Jamala
#15 Temmuz
#Darbe Girişimi
#Eurovision
#1944
#Recep Tayyip Erdoğan
8 yıl önce