|

CHP’den Saadet Partisi’ne 'ittifakta kal' ziyareti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz aylarda Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk’ü Ankara'daki evinde ziyaret etmesi, yeni ittifak söylentilerine neden olmuştu. AK Partili bazı milletvekilleri de bu iddiaları destekler nitelikte açıklamalar yapmıştı. Muhalefet partileri arasında, gelecek seçimler için ittifak kurulması ve güncel gelişmelerle ilgili müzakere amaçlı ziyaretler başladı. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve il teşkilatı, Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı'na ziyarette bulundu.

09:23 - 9/06/2021 Çarşamba
Güncelleme: 09:34 - 9/06/2021 Çarşamba
Yeni Şafak
 CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve il teşkilatı, Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı'na ziyarette bulundu.
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve il teşkilatı, Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı'na ziyarette bulundu.

Bir önceki seçimlerde CHP ile birlikte Millet İttifakı'nda yer alan Saadet Partisi'nin tekrardan Millet İttifakı içinde yer almasını sağlamlaştırmak için CHP'nin Saadet Partisi'ne ziyaretleri devam ediyor. Son olarak CHP İstanbul İl Teşkilatı, dün Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı’na ziyarette bulundu.


  • Ziyarete ilişkin tek açıklama Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı'dan geldi.

"FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNDUK"

Canan Kaftancıoğlu'nun ziyaretinden mutlu olduğunu belirten Yazıcı “Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Sayın Canan Kaftancıoğlu ve arkadaşlarını İl Başkanlığımızda misafir ettik. İstanbul'a ve ülkemize dair fikir alışverişinde bulunduk. Ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederim” mesajını paylaştı.


Erdoğan Asiltürk'ü ziyaret etmişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz aylarda Milli Görüş'ün ve Saadet Partisi'nin öncü ismi Oğuzhan Asiltürk'ü evinde ziyaret etmişti. Basına servis edilen fotoğraflarla duyurulan ziyaretle ilgili açıklama yapılmamıştı. Erdoğan ile Asiltürk'ün buluşmasının ardından, “Saadet Partisi Cumhur İttifakı’na mı katılıyor?” sorusu gündem olmuştu.



"Bu çok olumlu bir yaklaşım"

Konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, "Bu çok olumlu bir yaklaşım ve beraberlik, bunun devamının geleceğini düşünüyorum. Bunu Saadet Partisi içinde uygun görmeyen yöneticiler olabilir, bu demokratik haklarıdır. Neticede bir şeye karar verilmesi gerekiyor. Rahmetli Erbakan hocamızın hayali ve ideali olan büyük Türkiye'nin yanında mı olunacak yoksa 'biz iktidara geldiğimizde bu projelerin hepsini durduracağız' denilen, Türkiye'yi geride bırakan, bağımsızlığına engel olan birileri ile mi birlikte olunacak?" ifadelerini kullanmıştı.

#Saadet Partisi
#Millet ittifakı
#Canan Kaftancıoğlu
3 yıl önce