|

İbrahim Kalın: Pul skandalı düzeltilmezse neticesi sert olur

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), tarihte ilk kez ülkeyi ziyaret eden Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus için Türkiye topraklarının da içinde yer aldığı harita ile özel bir hatıra pulu bastırdı. Skandala ilişkin katıldığı canlı yayında değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "IKBY hükümeti bunu derhal düzeltmeli. Düzeltmediği takdirde neticesini en sert biçimde alır" ifadelerini kullandı.

00:27 - 12/03/2021 Cuma
Güncelleme: 00:57 - 12/03/2021 Cuma
Diğer
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın.
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın.

Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus, geçtiğimiz günlerde Irak'ı ziyaret etti. Tarihte bir ilk olma özelliği taşıyan ziyaret, bir skandalla son buldu.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) ziyaretinde Türkiye'nin topraklarının da yer aldığı skandal bir harita, Papa için bastırılan pulda kullanıldı.

Söz konusu pulda Papa’nın figürüne yer verilirken, başının arkasındaki haritada PKK propagandası yapıldı.

Haritada Hatay, Sivas, Erzurum, Kars gibi birçok ilimiz, sözde Büyük Kürdistan haritasına dahil edildi.

"Pul skandalı düzeltilmezse neticesi sert olur"

Söz konusu gelişmeyi Haber Global'de katıldığı canlı yayında değerlendiren Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye'ye büyük bir saygısızlık yapıldığını vurgulayarak,
"Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Başkonsolosluğumuz hemen irtibata geçip bunu sorgulamıştı. 'Resmi bir bağlayıcılığı yok' dendi. Umarım hükümet bunu derhal düzeltir. Düzeltmediği takdirde neticesini en sert biçimde alır."
ifadelerini kullandı.

#ibrahim kalın
#ıkby
#pul
#türkiye
#cumhurbaşkanlığı sözcüsü
3 yıl önce