|

İsrail azgınlaştı

Yenikapı'daki konuşmasında İsrail'i 'insanlıktan nasibini almayan haydutlar' diye niteleyen Başbakan Binali Yıldırım, binlerce Filistinlinin kurşunlamasını ABD Başkanı Trump'ın keyifle izlediğini, ABD'nin bu katliamda sorumlu olduğunu dile getirdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/05/2018 Saturday
Güncelleme: 02:33 - 19/05/2018 Saturday
Yeni Şafak
Başbakan Binali Yıldırım
Başbakan Binali Yıldırım

Yıldırım, "Bunu yapanlar tarih önünde sorumludur. Hepsine yazıklar olsun. İsrail'in uyguladığı bu şiddetin adı soykırımdır, etnik temizliktir. Bu katliamın ABD'nin gözemitinde gerçekleşmiş olması da ayrı bir vahim durumdur. Dünya suskun ve İsrail azgınlaşmıştır. Hitler'e, Mussolini'ye özenen İsrail yönetimi hiçbir hak hukuk tanımadığını bir kez daha göstermiştir. İnsanlığın vicdanına kurşun sıkan İsrail'i şiddetle lanetliyorum" diyerek şöyle konuştu:

81 MİLYON FİLİSTİN’LEYİZ

"Türk halkı, Filistin halkının haklı davasının yanındadır. Elbet bir gün hak yerini bulacak, zalime zulmünün hesabı mutlaka sorulacaktır. Masum insanları katlettiği yetmezmiş gibi, yaralılara yardıma da izin vermiyor İsrail. Yaralı kardeşlerimizin yarasını sarmak için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağız. Türkiye, uluslararası zeminde Filistin'i Kudüs'ü, mazlumların hakkını sonuna kadar savunmaya devam edecek. Buradaki bu muhteşem kalabalık, bütün insanlığa mesaj veriyor. Zulmün karşısında bir olalım beraber olalım diyorlar. Bu dünyada zulümle payidar olan yoktur. Filistin, çaresiz değilsin. Yüce Türk milleti 81 milyon sizinle beraberdir. Filistin halkının haklı davası bizim davamızdır. İsrail hamisiyle efendisiyle elbet yalnız kalacaktır. Zalimler er geç kaybedecektir. Unutmayalım, Allah doğruların yardımcısıdır. Bizim yolumuz Kur'an yoludur, sünnet yoludur."

#Binali Yıldırım
#Kudüs
#Yenikapı
6 years ago