|

Abu Dabi ve Riyad nerede?

Yenikapı'daki dev buluşmada yüzbinlere seslenen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kudüs'teki işgalcilere yeteri kadar tepki göstermeyen Arap ülkelerini hatırlattı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/05/2018 Cumartesi
Güncelleme: 02:30 - 19/05/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Devlet Bahçeli: Hani Riyad? Hangi delikte Abu Dabi?
Devlet Bahçeli: Hani Riyad? Hangi delikte Abu Dabi?

ABD-İsrail ittifakı çevresinde saf tutan Suudi Arabistan, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni sert bir dille eleştiren Bahçeli, "Soruyorum, nerede insanlık? Nerede medeniyet, nereye sindi vicdan ve adalet? Hani Riyad? Hangi delikte Abu Dabi? Nereye kayboldu Kahire? Malum İslam ülkeleri kaçak güreşiyor, Kudüs'ü anmadan, Filistin davasına temas etmeden, İsrail ve ABD'yi ağızlarına almadan cılız kınama mesajlarıyla durumu kurtarmaya çalışıyorlar. Alayına yazıklar olsun, alayına yuh olsun. Korkaklık bunların ruhlarına işlemiş" diyerek şöyle konuştu:

İNTİFADA HALİNDEYİZ

"BM üç maymunu oynamaktadır. İsrail teröristtir, İsrail canidir. İsrail zulmünü lanetliyorum, yapanın yanına kalmayacaktır. Uluslararası ceza mahkemesinde yargılanması gereken Netanyahu ve çetesi döktükleri kanların, aldıkları canların, kastettikleri umut ve hayallerin bedelini ama bu dünyada ama mahşerde mutlak surette ödeyecektir. Kudüs'e saldırı diğer dinlere de hakarettir. Kudüs asla terk edilmeyecek, asla yüzüstü bırakılmayacaktır. İşte Yenikapı'daki muhteşem irade bunun güvencesidir. Türk ve Türkiye sevdalıları olduğu müddetçe şeytani planlar kazanamayacaktır. Kudüs İslam'dan ayrılamaz. Kudüs'ün kurtuluşuna dek intifada halindeyiz. Bir asır önce Kudüs'ü terk etmek zorunda kalmıştık, orayı bu kez kaderine terk etmeyeceğiz. Zorbaların üstüne üstüne gideceğiz. Haklı davamızdan geriye tek bir adım atmayacağız. Bir yanımız Kudüs diğer yanımız Gazze'dir. Tıpkı ruhumuzun bir tarafı İstanbul, diğer tarafı Ankara olduğu gibi."

'DÜŞTÜ' DEMEKLE KUDÜS DÜŞMEZ

"Kudüs İslam'dır, aynı zamanda Türklüğün derin izlerini taşımaktadır. Kudüs imanımızın iftiharıdır, itibarıdır. Nitekim 'gitti' demekle gitmez, 'düştü' demekle düşmez, 'İsrail'in başkenti' demekle bu tartı, bu sıkleti çekmez, çekemez. Kudüs'te haksızlık, hukuksuzluk, adaletsizlik hakimdir. Efendimizin müşerref olduğu, İsra ve Miraç mucizesinin onuru, ilk kıblemizin ebedi ve ezeli şehri, zalimlerin odağındadır. Zulüm karşısında sessiz kalan, dilsiz şeytandır. Şiddete tepkisiz kalmayacağız. Zulme seyirci olmayacağız. Müslüman Türk milleti olarak dilsiz şeytanlığı ayaklarımızın altına alıp ezip geçeceğiz."

#Devlet Bahçeli
#Yenikapı
6 yıl önce