|

Piyasalara güven veren 3 adım

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya'nın İstanbul'daki toplantısından güven tesisi amaçlayan söylemler ve para politikasında normalleşme ve sadeleşme mesajları ön plana çıktı.

Yeni Şafak
10:00 - 28/05/2018 Pazartesi
Güncelleme: 10:13 - 28/05/2018 Pazartesi
Reuters
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Çetinkaya Londra ziyareti öncesi dün akşam İstanbul'da yatırımcılar ve iş dünyası temsilcileri ile biraraya geldi.

Katılımcılar, güven tesisi amaçlayan söylemler ve para politikasında normalleşme ve sadeleşme mesajlarının toplantıda ön plana çıktığını belirttiler.

SIKI PARA POLİTİKASI

Toplantıya katılan bankacılar Şimşek'in söylemlerinde ekonomide bugüne kadar yapılanlar ve önümüzdeki dönemde yapılacaklara, mali disipline, sıkı para politikasına, piyasa ekonomisine bağlılığa ilişkin yer verdiğini belirttiler.


Bankacılar, toplantıda Çetinkaya'nın mesajlarında para politikası duruşunun sıkı olduğu ve uzun süre sıkı kalabileceğine yönelik söylemlere dikkat çektiler.

SADELEŞME ADIMI

Katılımcılar para politikasında sadeleşme adımının oldukça yakın olduğu,
7 Haziran Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında değerlendirilebileceği izleniminin verilen mesajlar arasında ön plana çıktığını söylediler.

LONDRA TEMASLARI

Şimşek ve Çetinkaya, bu toplantılara bugün ve yarın Londra'da yabancı fon yöneticileri ve iş adamlarıyla devam edecek.

#Merkez Bankası
#Murat Çetinkaya
#Mehmet Şimşek
#PPK
6 yıl önce