|

Madenler için 'MGK' kurulacak

AK Parti seçim beyannamesine göre enerji alanında gelecek dönemde; yerli ve yenilenebilir enerji kaynakları çeşitlendirilecek, madencilik faaliyetlerinde iş güvenliği kültürünün oluşturulması ve güvenli madencilik faaliyetlerinin yürütülmesi amacıyla Maden Güvenlik Kurumu, bor için de Organize Sanayi İhtisas Bölgesi kurulacak.

Yeni Şafak
09:32 - 28/05/2018 Pazartesi
Güncelleme: 09:39 - 28/05/2018 Pazartesi
Diğer
Maden Güvenlik Kurumu
Maden Güvenlik Kurumu

Beyannamede, yerli ve yenilenebilir kaynaklara öncelik verilerek kaynak çeşitlendirilmesinin sağlanacağına dikkat çekilerek, “Yerli ve yenilenebilir kaynaklarımızdan azami ölçüde faydalanılmasını teşvik edeceğiz. Yenilenebilir enerji alanında teknoloji transferi sağlayarak yeni ve yerli teknoloji kullanımını artıracağız. Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı için yerinde tüketimi teşvik edecek düzenlemeler gerçekleştireceğiz.
Yenilenebilir üretim tesislerinin kurulumları hızlandırılacak ve YEKA-Güneş ile YEKA-Rüzgar uygulamalarını yaygınlaştırmaya devam ettireceğiz
” denildi.

ILISU'DA SU TUTULMAYA BAŞLANACAK

Hürriyet'in haberine göre;
Hidroelektrik kapasitesine 10 bin megavatlık kapasite eklenmesinin hedeflendiğinin belirtildiği beyannamede,
“Dolgu hacmi bakımından Türkiye’nin ikinci büyük, bin megavatlık kurulu gücüyle dördüncü büyük barajı olacak Ilısu Hidroelektrik Santralı’nda bu yıl su tutulmaya başlanacak ve buradan yıllık ortalama 4 milyar kilovatsaat elektrik üreteceğiz. 270 metre gövde yüksekliği ile Türkiye’nin en yüksek, dünyanın üçüncü yüksek barajı olacak Artvin Yusufeli Barajı’nı tamamlayacağız” ifadelerine yer verildi.

MGK KURULACAK

Beyannamede madencilik faaliyetlerinde iş güvenliği kültürünün oluşturulması ve güvenli madencilik faaliyetlerinin yürütülmesi amacıyla ise Maden Güvenlik Kurumu kurulacak.

#Maden Güvenlik Kurumu
#Bor
#​AK Parti
#Seçim beyannamesi
6 yıl önce