|

Elif Şafak tepkiler üzerine geri adım attı

Yazar Elif Şafak İngiltere'de yayın yapan The Guardian için kaleme aldığı yazıda ülkesi için küstah ifadeler kullanmıştı. Türkiye'ye müdahale edilmesini isteyen Elif Şafak, gelen tepkiler üzerine yanlış anlaşıldığını demokrasiden yana olduğunu söyledi.

Yeni Şafak
09:27 - 6/09/2018 Perşembe
Güncelleme: 09:49 - 6/09/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Elif Şafak, daha önce de New York Times gazetesinde Türkiye'yi eleştirmişti.
Elif Şafak, daha önce de New York Times gazetesinde Türkiye'yi eleştirmişti.

Geçtiğimiz günlerde yazar Elif Şafak, daha önce defalarca yaptığı gibi yine Türkiye'yi Batı'ya şikayet etmişti. İngiltere'de yayın yapan The Guardian'da bir yazı kaleme alan Elif Şafak, Batı'nın Türkiye'ye müdahale etmesi gerektiğini söylemişti. Şafak, ayrıca Türkiye'deki Batı karşıtlığının yanlış olduğunu da kaydetti. Seçim dönemlerinde HDP'ye oy isteyen, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a olan düşmanlığıyla ülkesini sürekli kötüleyen Elif Şafak şu ifadeleri kullanmıştı:


"Türkiye uzaklaşsa bile Batı, halkın direnmesine yardım etmeli."

İngiltere'de yayın yapan The Guardian gazetesi için kaleme aldığı yazıda Türkiye'yi şikayet eden Elif Şafak, tepkilerin giderek artması üzerine demokrasiden yana olduğunu söyledi.

Şafak'ın Twitter hesabından yaptığı açıklama şöyle:

  • "Tepeden dışarıdan müdahale yanlısı olmadım, olmam da. Hep demokrasiyi savundum. Kimse ne dediğimi anlamadı, çarpıtamazsınız."

#Elif Şafak
#Yazar
#The Guardian
6 yıl önce