|

Türkiye'yi karalayan Elif Şafak'tan Berna Laçin'e destek

Medine hakaretlerine karşı vatandaşların Berna Laçin'e tepkilerinin ardından destek Elif Şafak'tan geldi. Söylenenleri çarpıtan Şafak, tepki gösterenlerin Laçin'in ne dediğini anlamadığını iddia ederek sanatçıların kolay harcandığı iddiasında bulundu.

Yeni Şafak
11:11 - 6/07/2018 Cuma
Güncelleme: 12:10 - 6/07/2018 Cuma
Yeni Şafak
Elif Şafak'ın desteğine Berna Laçin'den teşekkür geldi.
Elif Şafak'ın desteğine Berna Laçin'den teşekkür geldi.

Çocuk istismarcılarına idam istenmesine karşı çıkan Berna Laçin, Müslümanların kutsal şehri Medine'yi hedef gösterdi. Kutsal topraklar hakkında iftira atan ve istismarın çok yaygın olduğunu söyleyen Laçin'e sosyal medya kullanıcıları tepki göstermişti. Laçin hakkında soruşturma başlatılmıştı.


Medine'ye hakaretleri savundu

Daha önce yurt dışında katıldığı programlarda ve New York Times'a verdiği röportajda Türkiye hakkında tepki çeken sözler sarf eden Elif Şafak, Berna Laçin'e arka çıkarak Medine'ye yönelik hakaretini savundu.

Tecavüzcüler yerine tecavüzcülerin idamına karşı çıkan Berna Laçin ile uğraştığını iddia eden Elif Şafak, "Ne kadar kolay insanları damgalamak; ne kolay sanatçıları harcamak; ne kolay bir laf /tweet üzerinden dava açmak bu ülkede, çok yazık. Berna Laçin’in ne dediğini anlamadınız bile. Tecavüzcülerle uğraşsın bu devlet; çocukları, kadınları korumak isteyen sanatçılarla değil" ifadeleriyle tepki gösterdi. Bu desteğine Berna Laçin'den ise teşekkür geldi.

#Berna Laçin
#Çocuk İstismarı
#Elif Şafak
#İdam
6 yıl önce