|

Elif Şafak yine Türkiye'yi hedef gösterdi

Daha önce New York Times gazetesinde Türkiye'yi eleştiren yazar Elif Şafak bu kez de İngiltere'de yayın yapan The Guardian için kaleme aldığı yazıda ülkesi için küstah ifadeler kullandı. Şafak, "Türkiye uzaklaşsa bile Batı, halkın direnmesine yardım etmeli" dedi.

Yeni Şafak
10:20 - 4/09/2018 Salı
Güncelleme: 10:42 - 4/09/2018 Salı
Yeni Şafak
Elif Şafak
Elif Şafak

Yazar Elif Şafak, daha önce defalarca yaptığı gibi yine Türkiye'yi Batı'ya şikayet etti. İngiltere'de yayın yapan The Guardian'da bir yazı kaleme alan Elif Şafak, Batı'nın Türkiye'ye müdahale etmesi gerektiğini söyledi. Şafak, ayrıca Türkiye'deki Batı karşıtlığının yanlış olduğunu da kaydetti. Seçim dönemlerinde HDP'ye oy isteyen, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a olan düşmanlığıyla ülkesini sürekli kötüleyen Elif Şafak şu ifadeleri kullandı:

İlk değil

Elif Şafak, daha önce de İsveç’te yayımlanan Svenska Dagbladet Gazetesi'nde kaleme aldığı yazısında Türkiye’de son dönemde meydana gelen gelişmeleri küstah sözlerle değerlendirmişti. Şafak, "Basının düşmesi, kadına yönelik şiddetin artması, gücü paylaşma iradesinde yetersizlikle birlikte Türkiye çeşitlilik ve birlikte yaşama kültürünü oluşturmada başarısız oldu. Gerçek şu ki; geriye doğru gidiyoruz, nasıl başka uluslara örnek olabiliriz ki?” ifadeleriyle tepki çekmişti.

#Elif Şafak
#The Guardian
6 yıl önce