|

2023 Kayseri Felahiye Cumhurbaşkanlığı 2. Tur Seçim Sonuçları

2023 Kayseri Felahiye 2. tur cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları belli oluyor. 28 Mayıs Pazar günü oy verme işlemi bitmesiyle Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçim sonucu YSK tarafından açıklanacak. Saat 17.00’de oy verme işlemi bitmesiyle birlikte 18.00’de YSK tarafından sandık verilerini paylaşıyor olacak. Peki İç Anadolu Kayseri Felahiye ilçesinde seçim sonuçları Cumhurbaşkanı adayları Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun Kayseri Felahiye oy oranları yenisafak.com seçim sayfasından canlı olarak yayınlanacak.

10:49 - 28/05/2023 Pazar
Güncelleme: 10:49 - 28/05/2023 Pazar
Yeni Şafak
Felahiye seçim sonuçları 2023
Felahiye seçim sonuçları 2023
Kayseri Felahiye
Cumhurbaşkanı Seçimi nedeniyle sorgulanıyor. 64 Milyon seçmen vatandaşlık görevini yerine getirerek sandık başına gitti. Oy sayımının ardından sonuçlar anlık olarak öğrenilmekte. Türkiye’de il il
2023 ve Yeni Şafak seçim sayfasında yer alacak.
2023 Erdoğan ve Kılıçdaroğlu oy oranlarına sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kayseri Felahiye Seçim Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

14 Mayıs 2023 Pazar günü oy verme işlemi saat 08.00'de başlayıp saat 17.00'de sona erecek. Seçim günü bütün yayınlar, saat 21.00’den sonra serbest olacak, ancak YSK tarafından gerek görülmesi halinde saat 21.00’den önce de yayınların serbest bırakılmasına karar verilebilecek.

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, seçimlerin şu ana kadar sıkıntısız bir şekilde devam ettiğini, seçimlerin 14 Mayıs'taki seçimlere göre sonuçların daha erkenden sonuçlanabileceğini kaydetti. Yener seçim yasağının erkenden kaldırılıp kaldırılmaması için ise kurulun kararı sonrası karar verileceğini ifade etti.

Oy Nasıl Kullanılır?

Sandığa gitmeden önce nerede oy kullanacağınızı öğrenin, oy kullanma saatlerine dikkat edin:

Vatandaşlar ilk olarak nerede ve hangi sandıkta oy kullanacağını öğrenecek. Bu bilgileri içeren seçmen bilgi kağıdı eline ulaşmayanlar, YSK'nın internet sitesinden, e-Devlet kapısından veya Seçmen Sorgulama mobil uygulamasından oy kullanacağı yer ve sandık numarasını öğrenebilecek. Seçmen bilgi kağıdının getirilmesi zorunlu olmayacak.

Tüm yurtta oy verme saatleri 08.00-17.00 olarak uygulanacak. Oy vermenin bitiş saati geldiği halde sandık başında oylarını vermek üzere bekleyen seçmenler varsa, sandık kurulu başkanı seçmenleri saydıktan ve kimliklerini aldıktan sonra sırayla oylarını kullanmalarına izin verecek. Saat 17.00'den sonra gelen seçmen oy kullanamayacak.

Üzerinde T.C. kimlik numarası olan kimlik belgenizi unutmayın:

Sandık başına gelen seçmen, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan nüfus cüzdanı, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hakim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askeri kimlik kartı gibi, "kimliğini tereddütsüz ortaya koyan" resimli, resmi nitelikteki belgelerden birini başkana verecek ve seçmen sıra numarasını söyleyecek. Bu belgelerden birini vermeyen seçmen oy kullanamayacak.

Cep telefonuyla kabine girmeyin:

Cep telefonu, fotoğraf veya film makinesi gibi görüntü kaydedici veya haberleşme sağlayıcı cihazlarla oy verme yerine girilmesi yasak olacak. Bu tür cihazların oy verme işlemi bittikten sonra iade edilmek üzere sandık kuruluna bırakılması gerekecek.

Oy pusulasına mühür dışında işaret koymayın:

Seçmenler, birleşik oy pusulalarında tercih ettiği cumhurbaşkanı adayı, siyasi parti, ittifak veya bağımsız aday için ayrılan bölümden dışarı taşırmadan "TERCİH" veya "EVET" mührünü basarak oyunu kullanacak. Oyun geçerli sayılması için "TERCİH" veya "EVET" mührü dışında oy pusulalarının herhangi bir yerine imza atılmaması, işaret konulmaması gerekecek. Zarfa pusulalar dışında bir şey konulmayacak. Yanlış oy kullandığını düşünen ve yeni pusula isteyen seçmene yenisi verilmeyecek.

Pusulaları tek zarfa koyun:

Seçmene, cumhurbaşkanı seçimi ve milletvekili genel seçimi için iki ayrı oy pusulası verilecek. Tüm oy pusulaları tek zarfa konulacak.

Oy kullandıktan sonra imza atmayı unutmayın:

Seçmen, zarfı sandığa attıktan sonra sandık seçmen listesinde adının bulunduğu yerin karşısına imza atacak.

Oy verme saat kaçta başlayacak kaçta bitecek?

Tüm yurtta oy verme saatleri 08.00-17.00 olarak uygulanacak. Oy vermenin bitiş saati geldiği halde sandık başında oylarını vermek üzere bekleyen seçmenler varsa, sandık kurulu başkanı seçmenleri saydıktan ve kimliklerini aldıktan sonra sırayla oylarını kullanmalarına izin verecek. Saat 17.00'den sonra gelen seçmen oy kullanamayacak.

Kullanılmamış oylar ne olur?

Oylamalarda, geçersiz oy boş, hasarlı, muğlak ya da herhangi bir sebeple oylama kurallarına uygun olmayan, doğru kullanılmamış oylara denir. Geçersiz oylar oylama sonucuna etki etmez. Bir oy veren kazayla ya da bilerek geçersiz oy kullanabilir. Geçersiz oylar oy sayımı sırasında oylama görevlileri tarafından tespit edilir.

Tüm sandık sonuç tutanakları kimlere veriliyor?

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri ile ilgili hazırlıkları tamamladıklarını, her türlü güvenlik tedbirini aldıklarını bildirdi. Seçimin temel belgesinin sandık sonuç tutanağı olduğuna işaret eden Ahmet Yener, sandık kurullarında siyası partili üyelerin de bulunduğunu, tutanakların tüm sandık kurulu üyelerince ıslak imza altına alındığını vurguladı.

Yener, seçimde yarışan siyasi partilerin, tüm sandık kurullarında da yer aldığını, tüm sandık sonuç tutanaklarının, siyasi partilerin sandıkta görevli üyelerine de verildiğini belirterek, bu tutanakların, resmi formatında taranıp sisteme girildiğini, aynı zamanda siyasi partilerin genel merkezleriyle de paylaşıldığını hatırlattı. Seçimle ilgili kanunlarda da seçim sonuçlarına itiraz ve şikayet mercilerinin belirlendiğini ifade eden Yener, "Tüm bu mekanizmalar seçim boyunca işlemekte ve seçimlerimiz güvenli şekilde sonuçlandırılmaktadır." dedi.

Kayseri Felahiye ilçesi hakkında genel bilgiler

Kayseri ilinin ilçelerinden biri olan Felahiye, tarihi kalıntıları ve doğal güzellikleri ile ziyaretçilerini kendine hayran bırakan bir yerdir. İl merkezine 56 km mesafede bulunan ilçenin nüfusu, 2021 yılı verilerine göre 13.602'dir.

Tarihi olarak, Hititler ve Asurlular dönemine kadar uzanan Felahiye'nin adı, Bizanslılar döneminde Phellos, Selçuklu döneminde ise Fellahiye olarak değişmiştir. İlçe, tarih boyunca farklı medeniyetlerin etkisi altında kalmıştır. Bu sebeple, tarihi dokusunda Selçuklu, Osmanlı, Bizans ve Roma gibi farklı medeniyetlerin izleri bulunmaktadır.

Felahiye'nin coğrafi özellikleri ise, Kayseri ovası içerisinde yer alması ve çevresindeki dağlarla çevrili olmasıdır. İlçenin doğusunda Soğanlı Dağı, güneyinde Hasan Dağı ve batısında Develi ilçesi yer almaktadır. Felahiye, ayrıca doğal güzellikleri ve zengin flora örtüsüyle de ön plana çıkmaktadır.

  • İlçenin en büyük mahallesi olan Ata Mahallesi'nin yanı sıra, Akçaşehir, Akçataş, Aydınlar, Ballıca, Büyükköy, Cumhuriyet, Davulcu, Dereyaka, Doğanşehir, Gökçebel, Güneşli, İhsanlı, İncirli, Karapınar, Kepez, Koçhüyük, Kuyulu, Kuzören, Kuzuluk, Pınarbaşı, Sarıçiçek, Selahattin, Şahna, Taşlıca, Tepebaşı, Toklular ve Yenidoğan gibi toplam 25 mahallesi bulunmaktadır.

Felahiye, aynı zamanda turistik bir ilçedir. Ilıca ve Çatak köylerinde bulunan termal kaynaklar, ziyaretçilerin rahatlaması ve şifa bulması için tercih edilen yerlerdir. Ayrıca, ilçede bulunan Kocaözü Mağarası, doğa yürüyüşleri ve dağcılık faaliyetleri için ideal bir yerdir.


#seçim 2023
#Felahiye seçim sonuçları
#Kayseri Felahiye seçim sonuçları
#2023 Felahiye cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları
1 yıl önce