|

Boğazı ağrıyan teste koşuyor: Sonbaharda hastaneye başvuranların sayısının daha fazla artması beklenyior

Koronavirüste vaka sayılarındaki artış vatandaşı panikletti. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Mustafa Gerek, belirtiler arasında yer alan boğaz ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuranların sayısında artış olduğunu söyledi. Gerek, Bu hastaların önemli bir kısmı Kovid-19 şüphesiyle geliyor ve test talep ediyorlar” dedi.

Haber Merkezi
00:12 - 2/09/2020 Çarşamba
Güncelleme: 23:23 - 1/09/2020 Salı
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gerek,
belirtileri arasında yer alan boğaz ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran hasta sayısında artış olduğunu söyledi. Prof. Dr. Gerek, mevsim itibarıyla viral üst solunum enfeksiyonlarının daha yoğun olduğu bir döneme yaklaşıldığına işaret ederek sonbaharda bu durumun daha yüksek bir oranda yaşanmasının beklendiğini ifade etti.


Başvuru sayısı çok arttı

  • tatilinden sonra vaka sayılarında ciddi artış yaşandığını vurgulayan Gerek, “Son zamanlarda Kulak Burun Boğaz ve Acil Servis Polikliniklerinde özellikle boğaz ağrısı ve burun akıntısı ile gelen hasta sayısında artış gözlemlemeye başladık. Bu hastaların önemli bir kısmı Kovid-19 şüphesiyle geliyor ve test talep ediyorlar” dedi. Boğaz ağrısı şikayetiyle gelen hastayı muayene edecek hekimin sorgulama yapması gerektiğine vurgu yapan Gerek bademcik enfeksiyonunun Kovid’den kolaylıkla ayırt edilebileceğini anlattı.
#Koronavirüs
#Mustafa Gerek
#Belirti
#Boğaz ağrısı
4 yıl önce