|

Rusya- Ukrayna Savaşı Ölü ve Yaralı Sayısı Açıklandı: Kaç kişi öldü?

Rusya Ukrayna savaşı 24 Şubat tarihi itibariyle resmen başladı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin sabah saatlerinde yaptığı açıklamada Donbas’a özel askeri operasyon başlattıklarını duyurmuştu. Rus ordusu kısa sürede Ukrayna topraklarında ilerleyişini sürdürdü. Rusya'nın ilgal hareketinde Ukrayna ve Rus cehesinde yaralı ve ölü sayısı belli oldu. Peki, Ukrayna ve Rusya'da kaç kişi öldü? Savaşta son dakika yararlı ve ölü sayısı kaç? İşte son bilgiler...

02:16 - 25/02/2022 Cuma
Güncelleme: 21:50 - 1/03/2022 Salı
Yeni Şafak
rusya ukrayna
rusya ukrayna

Rusya Devlet Başkanı Vlademir Putin, krayna'nın doğusundaki Donbas'a başlattığı özel askeri operasyon dünya gündeminde... Rusya Ukrayna savaşı tüm dünya tarafından yakından takip edilirken, Ukrayna'dan ölü ve yaralı sayısı ile ilgili açıklandı.

RUSYA VE UKRAYNA'DA ÖLÜ VE YARALI SAYISI KAÇ OLDU?

Ukrayna Sağlık Bakanlığı, Rusya’nın 23 Şubat’tan bu yana Ukrayna’ya yönelik düzenlediği saldırılarda 14'ü çocuk 352 sivilin hayatını kaybettiği, 116'sı çocuk olmak üzere bin 684 kişinin de yaralandığını açıkladı.

UKRAYNA DEVLET BAŞKANI ZELENSKİY DİRENİŞ ÇAĞRISI YAPTI

Kuzeyden güneyden saldırıya uğruyoruz. Silah dağıtıyoruz her vatandaşa silah verilecek. Askeri tecrübesi olan herkes gidip gerekli karakollara rapor vermeli. Oraya kaydolmalı. Eski askerlere gazilere çağrı yapıyoruz. Lütfen gereken işlemleri yapın. Sabahtan itibaren yaralanan askerlerimiz oldu.

#rusya ukrayna ölü sayısı
#savaş ölü sayısı
#ukraynada kaç kişi öldü
#rusyada kaç kişi öldü
#rusya ölü sayısı
#ukrayna ölü sayısı
#savaş bilanço
#rusya ukrayna son durum
2 yıl önce