|

Van TOKİ arsa kura sonuçları isim listesi belli oldu mu?

Van TOKİ arsa kura çekiliş sonuçları için nefesler tutuldu. TOKİ konut projeli arsa başvuruları 10 Ekim 2022 - 15 Kasım 2022 tarihleri arasında yapıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ "İlk Evim İlk İş Yerim Projesi" kapsamında, arsa için 1 milyon 177 bin 56, iş yeri için 73 bin 135 başvuru yapıldığını açıkladı. 26 bin 700 bin arsa kontenjanının verildiği Van’da müstakil ve hisseli arsa kura çekiliş tarihleri ise henüz açıklanmadı. Peki Van TOKİ arsa sonuçları ne zaman açıklanacak? TOKİ Van arsa kura çekiliş sonuçları nereden nasıl öğrenilecek? İşte detaylar.

14:15 - 20/11/2022 Pazar
Güncelleme: 14:21 - 20/11/2022 Pazar
Yeni Şafak
TOKİ Van arsa kura sonuçları
TOKİ Van arsa kura sonuçları

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ "İlk Evim İlk İş Yerim Projesi" kapsamında, arsa için 1 milyon 177 bin 56, iş yeri için 73 bin 135 başvuru yapıldığını açıkladı. Proje kapsamında arsa için 1 milyon 177 bin 56 başvuru yapıldığını kaydeden Bakan Kurum, “Müstakil arsa için 956 bin 79, müşterek arsa için 220 bin 977 başvuru oldu. İş yeri için ise 73 bin 135 başvuru var. Şimdiden hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı. Van'da konut kuraları 11-12 Kasım'da yapıldı. 26 bin 700 arsa satışı yapılacak olan Van’da arsa kura tarihleri de araştırılmaya başlandı. Peki Van TOKİ arsa kura çekilişleri ne zaman yapılacak? TOKİ Van arsa kura tarihleri açıklandı mı? İşte detaylar.

Van TOKİ arsa kura sonuları ne zaman açıklanacak?

TOKİ kura çekilişi ilk olarak Doğu Anadolu Bölgesinde yer alan 12 ilde tamamlandı. TOKİ Sosyal Konut Projesi'nde ikici etap kura çekimi başladı. 11 ilde 29 bin 363 konut için kura çekimleri 17-28 Kasım arasında yapılacak. TOKİ arsa başvurları da tamamlandı. 100 bin arsa satışının olduğu Van TOKİ arsa kura çekiliş tarihleri ise henüz açıklanmadı. Konuyla ilgili açıklama yapıldığında haberimizde yer vereceğiz.

Van TOKİ arsa kura çekiliş sonuçları nasıl öğrenilir?

TOKİ kura çekimi hakkında konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Murat Kurum, "Kuralarımız noter huzurunda, şeffaf bir şekilde ve canlı yayın olarak TOKİ’mizin resmi sosyal medya hesaplarından takip edilebilecek." dedi. TOKİ Van kura çekilişleri canlı yayını kurumun resmi sosyal medya hesapları üzerinden izlenebiliyor. Bu hesaplara Twitter ve Facebook üzerinden erişebilir ya da aşağıdaki bağlantı üzerinden canlı olarak izleyebilirsiniz.

Van TOKİ arsa kuraları nasıl çekilecek?

Kura noter huzurunda TOKİ denetiminde çekilecek. Başvuru sahipleri arasında "Hak Sahibi Belirleme Kurası", noter huzurunda, TOKİ yetkilileri denetiminde çekilecek. Kura yeri ve programı TOKİ'nin internet sayfasında açıklanacak.

Kurada, hak sahibi olamayanlar başvuru bedellerini, kura çekiliş tarihinden itibaren 5 iş günü sonrasında başvuru yapılan bankanın yetkili şubeleri ve ATM'lerinden geri alabilecek.

TOKİ Van’da arsalar nerede?

#Van
#Van TOKİ
#Malatya TOKİ arsa kura sonuçları
#Van arsa sonuçları isim listesi
1 yıl önce