|

AK Partili Mahir Ünal'dan vaatlerini unutan Ekrem İmamoğlu'na: Influencer siyasetçi

Hüseyin Berk
18:27 - 14/03/2024 Perşembe
Güncelleme: 18:50 - 14/03/2024 Perşembe
Yeni Şafak

CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün akşam katıldığı canlı yayında, söz verip tutmadığı projeleri sorulunca, "Hatırlamıyorum" yanıtını verdi. AK Parti MKYK Üyesi Mahir Ünal, İstanbul halkına verdiği vaatleri inkar eden İmamoğlu'na tepki gösterip, "Bazı siyasetçiler influencer'a dönüşmüş durumda. Halka vaat ettiği vaatleri bile unutan ama dijital dünyadaki sanal gerçeklik üzerinden etkileşim kasan, sanal başkanlık yapan figürler var" ifadelerini kullandı.

İBB Başkanı CHP'li Ekrem İmamoğlu, 2019'da verdiği vaatleri inkar etti. İmamoğlu, dün akşam saatlerinde katıldığı Habertürk canlı yayınında Gazeteci Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtladı.

İstanbul Belediye Başkanlığına seçilmeden önce haftada bir ücretsiz düğün, 15 bin sosyal konut ve 100 bin konutun dönüşümü vaatlerini veren İmamoğlu, katıldığı canlı yayında kendi vaatlerini inkar etti.

AK Partili Mahir Ünal'dan vaatlerini unutan Ekrem İmamoğlu'na: Influencer siyasetçi

AK Parti ‎Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Mahir Ünal, CNN Türk canlı yayınında, İstanbul halkına verdiği vaatleri inkar eden İmamoğlu'na tepki gösterip,
"Bazı siyasetçiler influencer'a dönüşmüş durumda. Halka vaat ettiği vaatleri bile unutan ama dijital dünyadaki sanal gerçeklik üzerinden etkileşim kasan, sanal başkanlık yapan figürler var"
ifadelerini kullandı.

"30 yıl önceki köfteyi hatırlar, İstanbulluya 5 yıl önce verdiği sözü hatırlamaz"

"Karşımızda influencer gibi etkileşim kasan ve siyasetçi sorumluluğu almak yerine takipçileriyle etkileşim kaygısında olan ve gerçekle de fazla ilgilenmek yerine 5 yıl önceki vaatlerini hatırlamayanlar var"
diyen Ünal,
"30 yıl önce Erdoğan’a ikram ettiğin köfteyi hatırlıyorsun da İstanbul’a vadettiklerini neden hatırlamıyorsun? Vadettiklerinin yüzde 85’ini gerçekleştirmemiş bir İBB Başkanıyla karşı karşıyayız. Bir tarafta influencer siyasetçi, diğer tarafta da gerçek bir siyasetçi
" diye konuştu.

"AK Parti olarak ısrarla gerçek diyoruz bu yüzden"

Ünal konuya ilişkin açıklamasında şunları söyledi:

"Seçim kampanyası açısından bazı siyasetçiler influencer'a dönüşmüş durumda. Halka vaat ettiği vaatleri bile unutan ama diğer taraftan dijital dünyada oluşan sanal gerçeklik üzerinden etkileşim kasan, sanal başkanlık yapan siyasi figürlerle karşılaşıyoruz. 2022 yılında AB 22 Nisan'da internet ile ilgili yasayı kabul etti. Siyaset açısından bizim fiziki coğrafyanın dışında internet coğrafyası var.

Burada sosyal medya platformları var. Yalan haberleri 17 kat daha fazla büyütüyor. Yalan söylenince gerçek o yalana yetişemiyor. bu gerçeğin kaybı demek. AK Parti olarak ısrarla gerçek diyoruz bu yüzden."



#Ekrem İmamoğlu
#Mahir Ünal
#AK Parti
#CHP
1 ay önce