Rami Kütüphanesi'nde AileFest heyecanı: 6 Ekim'e kadar ücretsiz ziyaret edilebilecek
10:42, 02/10/2026, Cuma
IHA

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV) tarafından "Aile ve Nüfus On Yılı" kapsamında düzenlenen AileFest, Rami Kütüphanesi’nde ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. 26 Eylül'de kapılarını açan ve 6 Ekim'e kadar sürecek olan festival; çocuk alanlarından atölyelere, kitap fuarından konser ve yarışmalara uzanan geniş içerikleriyle farklı kuşakları aynı çatı altında ücretsiz olarak bir araya getiriyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle ilan edilen "Aile ve Nüfus On Yılı" doğrultusunda hayata geçirilen AileFest, aile müessesesini desteklemeyi ve kuşaklar arası bağları pekiştirmeyi amaçlıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile İstanbul Valiliğinin destekleriyle gerçekleşen organizasyonda, dedelerden torunlara kadar her yaştan vatandaş birlikte nitelikli vakit geçirme imkanı buluyor.

ÇOCUKLAR İÇİN YAŞ GRUPLARINA ÖZEL ATÖLYELER VE YARIŞMALAR
AileFest, çocukların gelişim dönemleri dikkate alınarak tasarlanmış özel alanlarıyla dikkat çekiyor. Etkinlik alanında 0-3, 3-6 ve 7-12 yaş gruplarına yönelik uygulamalı, sportif, kültürel ve duyusal aktiviteler sunuluyor. Ebeveyn-çocuk atölyeleri ve kardeş odaklı etkinliklerin yanı sıra festival sahnesinde Asuman Krause'nin sunumuyla gerçekleşen "Aileler Yarışıyor", Rafadan Tayfa gösterileri ve Kahoot Bilgi Yarışması ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor.

KİTAP FUARI VE İLHAM VEREN SÖYLEŞİLER
Festival kapsamında kurulan Aile ve Çocuk Kitap Fuarı, Türkiye'nin önde gelen yayınevlerini ve tema odaklı yayınları okurlarla buluşturuyor. Alanında uzman isimlerin katıldığı söyleşi ve imza programlarında ise Acar Baltaş, Hayati İnanç, Güven İslamoğlu, Ayşegül Çoruhlu, Altay Cem Meriç, Ekmel Geçer, Dilek Cesur, Yavuz Yiğit, Reyhan Çınar ve Ayşe Bilge Selçuk gibi önemli yazarlar yer alıyor. Söyleşilerde aile kavramı manevi, kültürel ve sosyal yönleriyle ele alınıyor.

RAMİ'DE AKŞAM KONSERLERİ
AileFest'in akşam kuşağında ise müzikseverleri Rami Kütüphanesi'nin tarihi atmosferinde konserler bekliyor. Festivalin sahne takviminde 1 Ekim’de Ekin Uzunlar, 2 Ekim’de İncesaz, 3 Ekim’de Kubat, 4 Ekim’de Kıraç ve 5 Ekim’de Cengiz Özkan yer alıyor. Festivalin kapanış günü olan 6 Ekim’de ise Ümit Sayın, Ferda Anıl Yarkın ile Metin & Eda Özülkü sahne alarak müzik ziyafeti sunacak.

Festival alanında konumlandırılan "Festival Lezzetleri" bölümünde geleneksel Türk mutfağının eşsiz tatları ile dünya mutfaklarından lezzetler ailelerin beğenisine sunuluyor.

Kültür-sanat, eğitim, lezzet ve sporu tek bir çatı altında toplayan AileFest'in 6 Ekim Pazar gününe kadar sürecek etkinlik boyunca 1 milyondan fazla ziyaretçiyi Rami Kütüphanesi'nde ağırlaması hedefleniyor.




