|

154 Türkmen köyü IŞiD'den geri alınacak

Fırat Kalkanı Operasyonu'nda üçüncü gün geride bırakıldı. Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) savaşçıları, TSK'nın tank ve uçak desteğiyle IŞİD'i Türkiye sınırından kovarak Suriye içlerine süpürüyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/08/2016 Cumartesi
Güncelleme: 00:29 - 27/08/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Cerablus'un ele geçirilmesinin ardından ÖSO güçleri Çobanbey'e doğru ilerliyor. Hedefin Mare olduğu belirtiliyor. Cerablus'un ilk gün ele geçirilmesinin ardından, IŞİD'in mayınlı tuzaklarına karşı operasyon ağır ilerliyor. Bir yandan ÖSO, IŞİD'li teröristlerle çarpışırken, TSK unsurları da geçit açan, mayın temizleyen istihkam birlikleriyle kara birliklerinin önünü açıyor.



BİR HAFTADA ORADAYIZ


Münbiç'teki PYD'liler sınırdan obüslerle vuruluyor. Cerablus'u ele geçiren ve ev ev temizlik yapan muhaliflerin batıdaki ilk hedefi Çobanbey. Buraya bir hafta içinde ulaşılması öngörülüyor. Çobanbey IŞİD'den geri alındıktan sonra muhaliflerin denetiminde bulunan Azez'in güneyindeki Mare'de de kontrolün sağlanması hedefleniyor. Operasyon kapsamında bölgede IŞİD unsurlarının eline geçen 154 Türkmen köyü geri alınacak. Bölgede şimdiye kadar etnik temizlik uygulayan Suriye PKK'sı PYD'nin, ABD imzalı 'kanton birleştirme' projesi böylece akim kalacak. Terör örgütlerinin işgalindeki tüm köyler Türkmen, Arap ve Kürtlerden oluşan ÖSO güçlerince özgürleştirilecek. IŞİD'in Cerablus ve çevresine döşediği mayınlar nedeniyle ilk günün ardından operasyonlar biraz yavaşladı. Sınırdan geçen mayın temizleme araçları, Cerablus ile Türkiye arasındaki patlayıcıları bulup imha ediyor.


#Fırat Kalkanı Operasyonu
#Özgür Suriye Ordusu
#IŞiD
#TSK
8 yıl önce