|

Adil Öksüz'ün adımları HTS kayıtlarında ortaya çıktı

Darbe girişimine ilişkin Akıncı Üssü'ndeki eylemlerle ilgili iddianame, iki numaralı şüpheli Adil Öksüz'ün telefonuna ait HTS kayıtlarını ortaya çıkardı. Elde edilen bilgilere göre Öksüz'ün 18 ve 19 Temmuz'da nerede olduğu öğrenildi. 21 Temmuz'da ABD Başkonsolosluğu'ndan yapılan arama da dosyada yer alıyor.

Yeni Şafak
12:06 - 31/03/2017 Cuma
Güncelleme: 16:22 - 31/03/2017 Cuma
AA
Adil Öksüz, Sakarya'nın Akyazı ilçesindeki Acelle Yaylası'nda İl Jandarma Komutanlığınca aranmıştı.
Adil Öksüz, Sakarya'nın Akyazı ilçesindeki Acelle Yaylası'nda İl Jandarma Komutanlığınca aranmıştı.

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Akıncı Hava Üssü'ndeki eylemlere ilişkin iddianamenin tamamlanarak mahkemeye gönderildiği bildirildi. 6 şüphelinin sivil yönetici, 4 kişinin de sivil şüpheli olduğu iddianamenin bir numaralı şüphelisinin terörist başı Fetullah Gülen, iki numaralı şüphelisinin Adil Öksüz, üç numaralı şüphelisinin Kemal Batmaz olduğunu belirtti.





FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin Akıncı Üssü'ndeki eylemlerle ilgili iddianamede, iki numaralı şüpheli Adil Öksüz'ün FETÖ/PDY mensuplarınca örgüt iletişimi amacıyla oluşturulan ByLock yazılımını kullandığı, şüphelinin eşi Aynur Öksüz, kardeşi Mehmet Öksüz ve kayınbiraderi Ali Sami Yıldırım'ın da ByLock kullanıcısı olduklarının anlaşıldığı tespiti yer aldı.


21 Temmuz'da ABD Başkonsolosluğu'ndan arandı

Adil Öksüz'ün HTS kayıtlarından, 21 Temmuz 2016 saat 10.22'de ABD Başkonsolosluğu'ndan arandığı, Öksüz'ün telefona yanıt vermediği, görüşmenin yapılamadığının belirlendiği kaydedildi.
  1. ABD Büyükelçiliği, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye tarafından arananan FETÖ firarisi Adil Öksüz'ü aramasına ilişkin "Vize iptali bilgisini vermek için aradık" açıklamasını yaptı.
Telefonu açmış

İddianamede, darbe girişiminin püskürtülmesinin ardından 16 Temmuz sabahı Akıncı Üssü'nde yakalanan Adil Öksüz'ün HTS kayıtlarına yer verildi. İddianamede, Sincan Adliyesi'nde skandal biçimde serbest bırakılan Öksüz'ün serbest kaldıktan sonra da telefon irtibatının olduğu vurgulandı. 18 Temmuz'da serbest bırakılan Öksüz'ün telefonunun 21 Temmuz günü ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğuna ait bir telefon numarasından arandığı belirlendi. Öksüz'ün saat 10.22'de arandığı bilgisi de iddianameye konuldu. Öksüz'ün telefonu açtığı ve konsoloslukla bir süre görüştüğü de belirlendi.

19 Temmuz'da Sakarya Akyazı'daki baz istasyonunu kullandı

İddianameye göre, Öksüz'ün HTS kayıtlarından, 18 Temmuz 2016'da saat 08.01'de Esenboğa Havalimanındaki, saat 09.27'de ise Sabiha Gökçen Havalimanındaki baz istasyonundan hizmet aldığı tespit edildi. Öksüz, aynı gün saat 11.10 ve 22.48'de İstanbul Üsküdar, saat 23.47'de İstanbul Atatürk Mahallesinde baz hizmeti aldıktan sonra ertesi gün, 19 Temmuz'da saat 12.43'te Sakarya Akyazı'daki baz istasyonunu kullandı.
  1. Adil Öksüz, Sakarya'nın Akyazı ilçesindeki Acelle Yaylası'nda İl Jandarma Komutanlığınca aranmıştı.

19 Ağustos 2014'te ByLock programını yükledi

İddianamede, Öksüz'ün HTS kayıtlarından, 19 Ağustos 2014'te ByLock programını yüklediği ve kullandığının ortaya çıktığı belirtildi.

Bakan Bozdağ: Adil Öksüz Türkiye'de

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, dün yapmış olduğu açıklamalarda firari FETÖ'cü Adil Öksüz'ün nerede olabileceğine ilişkin olarak açıklamalarda bulundu.

Bozdağ'ın açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

"Adil Öksüz yakalanıp konuşulduğu takdirde, 15 Temmuz'la ilgili karanlık pek çok soru aydınlanacak. Bana göre, Adil Öksüz yurtdışına kaçırılmadı, bana göre Türkiye içinde birileri tarafından saklanıyor. FETÖ terör örgütü Adil Öksüz'ü infaz etmiş de olabilir, ama bu yönde bir bilgi yok.

#Adil Öksüz
#Akıncı Üssü
7 yıl önce