|

Bakan Soylu demokrasi şehitlerinin ailelerini ziyaret etti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Kazan'da demokrasi şehitlerinin ailelerini ziyaret ederek başsağlığı diledi.

Yeni Şafak
01:52 - 17/07/2016 Pazar
Güncelleme: 22:53 - 16/07/2016 Cumartesi
AA

Bakan Soylu, ilçede önce Belediye Başkanı Lokman Ertürk ile bir araya geldi, başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerinde bulundu, ardından şehit ailelerini ziyaret etti.



Soylu, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen askeri darbe girişimi sırasında 4. Ana Jet üs Komutanlığından kalkan F-16'ları engellemeye çalışırken, darbeci askerlerin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden Kazan Ahi Köyü Muhtarı Ali Anar (35) ile Ömer Takdemir'in ailelerine taziye ziyaretinde bulundu. Bakan Soylu'ya Belediye Başkanı Lokman Ertürk de eşlik etti.



Ailelerin her zaman yanlarında olacaklarını ve onları asla yalnız bırakmayacaklarını anlatan Bakan Soylu, "Bu olayın başladığı andan itibaren gerek Belediye Başkanımız Lokman Ertürk, gerek emniyet müdürü vasıtasıyla olayın ne şekilde gerçekleştiğini ve neyi ifade ettiğini iyi takip ettik. Buradan kalkan uçaklarla şehirlerimizi bombaladılar, Meclisimizi bombaladılar. Kazan'da yaşayan hemşehrilerimiz bunu fark ettiler, binlerce insan vatan için, millet için kalktılar ve uçaklar kalkmasın diye pistin üstüne yattılar.” ifadelerini kullandı.



Darbe girişiminin ardındaki sebebi iyi bildiklerini dile getiren Bakan Soylu, şöyle devam etti:


“Bu psikopat Amerika'da durduğu sürece Türkiye ve dünyadaki uzantıları büyük bir devletin desteği ile bu çılgınlıklara ve bu cinnetlere tevessül ediyor. Bunun sorumluluğundan kurtulmak, vebalinden kurtulmak Amerika'nın sorumluluğundadır. Bu kadar basit. 1960 darbesini Amerika'nın gerçekleştirdiği kayıtlardadır, 1980 darbesini Amerika'nın gerçekleştirdiği kayıtlardadır. Çok tesadüftür ki yine Amerika'da bulunan, Amerika'nın koruması altında olan ve Türkiye'deki müntesipleriyle beraber vahşi, insanlık dışı, hayvandan daha aşağılık bir operasyona imza atmışlardır. Milletimiz hiçbir şekilde endişe etmesin, aziz milletimize müteşekkiriz ve minnettarız bu girişimi engelleme ve Türkiye'nin başına bir musallatın gelmesinden Türkiye'yi feragat ettiren millettir.”



Türkiye'nin demokrasiye sahip çıktığını vurgulayan Soylu, şöyle konuştu:


"Demokrasi şehitlerimiz var. Ve yine ifade etmek istiyorum 1960 darbesinde bu millet, kasketli amcaların önemli bir bölümü hep vahlanmalarla büyüdüler. Keşke sokaklara çıksaydık da bu darbenin önüne geçseydik. İşte bugün bizi, bu milleti cesur kılan 1960 ve 1980'de karşı karşıya kalmış olduğumuz o durumdur. Ve bu millet bugün 1960 darbesinin 1980 darbesinin ve 28 Şubat'ın bakın ben iyi hatırlıyorum 28 Şubat'ta mecliste bulunulsaydı ve oradan çıkılmasaydı belki tarih başka türlü yazılacaktı. Ama dün akşam Sayın Başkanımız da Haluk İpek Bey, tüm milletvekillerimiz, meclis başkanımız hep beraber orada meclisin iradesine ve milletin namusuna sahip çıkılmıştır. "




#Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu
#Şehit
8 yıl önce