|

Başarısız olunca sıfırlamışlar

FETÖ’cü darbe girişiminin merkezi olan Akıncı Hava Üssü’nde yakalanan örgüt imamlarının İstihbarata Karşı Koyma eğitimi aldıkları ortaya çıktı. Bu imamlardan biri olan Hakan Çiçek’in, eğitim kapsamında telefonuna sıfırlama programı yüklediği ve darbe girişimi başarısız olunca program sayesinde telefonunun içindeki her şeyi sildiği anlaşıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/11/2016 Cuma
Güncelleme: 20:38 - 10/11/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, TBMM, Ankara Emniyeti, Polis Özel Harekat gibi kritik noktaları bombalayan F-16'ların havalandığı Akıncı Üssü'nde 16 Temmuz sabahı yakalanan, bağlantı ve faaliyetleri mercek altına alınan Adil Öksüz, Kemal Batmaz, Harun Biniş, Hakan Çiçek ve Nurettin Oruç'la ilgili önemli ayrıntılara ulaşıldı. Ankara Başsavclığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, 11 Temmuz'da Gülen'den darbe talimatı almak için birlikte ABD'ye gittikleri anlaşılan örgütün Hava Kuvvetleri imamı firari Adil Öksüz ve Kemal Batmaz'ın kalkışmayı Akıncı Üssü'nde birlikte yönettikleri ortaya çıkmıştı. Öksüz ve Batmaz ile Üste olduğu tespit edilen Biniş, Çiçek ve Oruç gibi kritik isimlerin güvenlik birimlerinin takibine takılmamak ve yakalandıklarında suç unsuru delil bırakmamak için İstihbarata Karşı Koyma (İKK) eğitimi aldıkları belirlendi.



TELEFONU SIFIRLAMIŞ


Örgüt mensuplarının yöntemlerinden bir diğeri ise, FETÖ'nün kripto okullarından olduğu anlaşılan Anafartalar Koleji'nin Müdürü Hakan Çiçek'in telefonunda yapılan incelemeyle deşifre edildi. Darbe girişiminin püskürtülmesinin ardından yakalanarak tutuklanan Çiçek'in kullandığı telefonu inceleyen bilişim polisi, telefonda hiçbir uygulama, fotoğraf ve numaranın olmadığını, kutusundan yeni çıkarılmış gibi olduğunu fark etti. Detaylı olarak yapılan incelemede ise Çiçek'in olağanüstü bir durumda telefonu sıfırlayan (formatlama) bir program kullandığı ortaya çıkarıldı. Çiçek'in, darbe girişiminin başarısız olmasının ardından yakalanacağını anlayınca söz konusu programı çalıştırdığı tespit edildi.





HTS'DEN İZLERİ SÜRÜLECEK


Yapılan incelemede ayrıca, kalkışmanın en önemli isimlerinden Kemal Batmaz ile Harun Biniş'in telefon hatlarını 1 Temmuz'da iptal ettikleri ve darbe girişimine kadar da hiç kullanmadıkları belirlendi. İhanetin merkezi 143. Filodaki güvenlik kamerasına takılan Batmaz ve Biniş, ifadelerinde mail yoluyla haberleştiklerini öne sürmüştü. Şüphelilerin “kullanan kişiye ait olmayan hat” anlamına gelen “patates hat” kullanmış olabileceği ihtimali üzerinde duran savcılık, o gece üsteki iç hat telefonları dahil olmak üzere ele geçirilen tüm cep telefonlarının HTS kayıtlarını mercek altına aldı. HTS kayıtlarının eşleştirmesinden hangi numaraları kimin kullandığının tespit edilerek, Batmaz ve Biniş'e ulaşılacağı ifade edildi.


#FETÖ
#Akıncı Hava Üssü
#Cumhurbaşkanlığı Külliyesi
#Polis Özel Harekat
7 yıl önce