|

Batmaz Florya’dan çıktı!

Kaynak Holding’e yönelik hazırlanan soruşturmada yeni detaylar ortaya çıktı. Akıncı Üssü’nde yakalanan mahrem imam Kemal Batmaz’ın örgütün üst düzey isimlerinin yer aldığı Florya Mütevelli Heyeti'nde olduğu tespit edildi. Fezlekede Akıncı’da yakalanan Harun Biniş ile darbe gecesi Ulus’ta olan Niyazi Akalın’ın ortak şirket kurduğu da yer aldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/10/2017 Monday
Güncelleme: 01:19 - 23/10/2017 Monday
Yeni Şafak
Darbe gecesi Akıncı'da yakalanan Kemal Batmaz mahkeme salonuna böyle getirilmişti.
Darbe gecesi Akıncı'da yakalanan Kemal Batmaz mahkeme salonuna böyle getirilmişti.

FETÖ’nün finans kaynağı Kaynak Holding’e yönelik yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar koordinesinde 130 şüpheli hakkında fezleke hazırlanmıştı. 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü’nde mahrem imam Adil Öksüz’le yakalanan Kemal Batmaz ve Harun Biniş’in yanı sıra TRT’nin Ulus’taki binasını işgal eden darbecilere teknik destek sağlayan Niyazi Akalın da şüpheli oldu. Akalın’ın Akıncı Üssü’nde yakalanan Harun Biniş’in şirketi Venero Bilişim’in ortaklarından birtanesi olduğu ortaya çıktı. Bu isimler arasında en etkin isim ise holdinge bağlı GÜRMED, Garnet şirketlerinin ortağı Kemal Batmaz oldu.

BATMAZ TAM BİR KAPALI KUTUYDU

Batmaz’ın şirketi GÜRMED’de 2002 yılından beri çalışan İhsan M. Savcılığa Batmaz’la ilgili bazı bilgileri paylaştı. Şirketin Çengelköy’deki ofisinde yapılan toplantılarında Batmaz’ı gördüğünü söyleyen İhsan M. “Batmaz, toplantılarda çok pasif dururdu doğru dürüst konuşmazdı tam bir kapalı kutuydu. Şirketi Mehmet Sungur yönetirdi. Batmaz’ın neden ve nasıl ortak yapıldığını bilemiyorum. İlginç bir şekilde 17-25 Aralık darbe girişiminden sonra ortadan kayboldu” dedi.

“ÖKSÜZ’Ü KAPIDA KARŞILARDIK”

Firari mahrem imam Adil Öksüz’ü de gördüğünü söyleyen İhsan M. “Ankarada’ki ofise 2-3 kez tek başına geldi. Ofise geleceği zaman Mehmet Sungur çalışanları kapıya göndererek onu karşılattırır ve ofisine refakat ederdik. Yanlarına kimseyi almazlardı” ifadelerini kullandı. GÜRMED şirketinde çalışan Erkan Y’de Batmaz’la ilgili ifade verdi. Uzunca yıllar bu şirkette çalışmasına rağmen Batmaz’ı holding bünyesinde hiç görmediğini söyleyen Erkan Y. “Kanaatimce Batmaz usulen orada görevliydi. 2013 yılında Mehmet Sungur’la görüşmek için Çengelköy’deki ofisine gittim. Kemal Batmaz’ı ilk defa orada gördüm” dedi.

MÜTEVELLİ HEYETİNDEYMİŞ

Soruşturma kapsamında ifadesi alınan mahrem imam Kemal Batmaz, Akıncı üssü soruşturması ve davasında uyguladığı inkar taktiğini burada da uyguladı. Florya Mütevelli Heyeti’nde de bulunduğu belirlenen Batmaz, Kaynak Holding şirketlerine ortak olurken sermaye koyup koymadığını hatırlamadığını söyleyerek, 2015’te yaşanan bir takım sıkıntılar nedeniyle Mehmet Sungur’un şirketinden ayrıldığını belirtti.

FEDAKARLIK MI YAPTIN

“Kaynak Holding ortaklığından ayrılırken ortaklık payı ve sermaye almadım. Sadece tazminatımı aldım” diyen Batmtaz’a savcılık sorgusunda, ‘Ortak olurken sermaye koymadığınız gibi ortak olduğunuz halde neden kar payı almadan ayrıldınız. FETÖ’nün talimatıyla fedakarlık mı yaptınız’ sorusu yöneltildi. Batmaz bu soruya önce ‘Bunun bir izahı yoktur’ cevabını verirken daha sonra ise, ‘Ortak olurken sermaye koymuş olabilirim, ayrılırken de kar payı almış olabilirim aradan uzun zaman geçti hatırlamıyorum’ dedi. 

  • Gülen’e malikane
    Öksüz’e otomobil
  • Örgütün finans baronlarından Mustafa Talat Katırcıoğlu’nun da şüpheli olduğu fezlekede, Katırcıoğlu’nun firari mahrem imam Adil Öksüz’ün araç ve evini temin eden kişi olduğu belirlendi. Kaynak Holding’in ortaklarından olan Katırcıoğlu’nun ayrıca elebaşı Gülen’in Pensilvanya’daki ikametinin alınmasına aracılık eden ve finans sağlayan Akasya Alçı Maden şirketinin sahibi olduğu tespit edildi. Bu alım ise 22 Ağustos 2005 tarihinde gerçekleştirildi. 17-25 Aralık darbe girişiminin başarısız olması sonucu FETÖ’ye bağlı yurt dışı kaynaklı Golden Generetion Worship and Retreat Center’a bağışlandığı belirlendi.
İhanet ortaklığı

Kaynak Holding’e bağlı Venero Bilişim Şirketi’nde ortak olan bir diğer sivil imam Harun Biniş ise Kemal Batmaz’ın aksine ifade vermekten kaçındı. SEGBİS ile ifadesi alınmak istenen Biniş bu yöntemi reddederek yüz yüze ifade vermek istediğini söyledi. Fezlekede şüpheli olan isimlerden bir tanesi TRT’nin Ulus’taki binasını işgal eden darbecilere teknik destek veren Niyazi Akalın oldu. Harun Biniş’in Venero Bilişim şirketinin ortaklarından olduğu belirlenen Niyazi Akalın’ın Bylock kullanıcısı olduğu Bank Asya’ya para yatırdığı, Kimse Yok Mu Derneği’ne ise bağışta bulunduğu tespit edildi.

#Kemal Batmaz
#Niyazi Akalın
#Ulus
#Harun Biniş
#​Kaynak Holding
6 years ago