|

Çavuşoğlu: Erdoğan ve Putin Temmuz sonunda görüşebilir

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin'in Temmuz sonunda görüşebileceğini açıkladı.

Yeni Şafak
12:17 - 3/07/2016 Pazar
Güncelleme: 14:00 - 3/07/2016 Pazar
Yeni Şafak

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Temmuz sonunda görüşebileceğini açıkladı.



TRT Haber'e konuşan Bakan Çavuşoğlu G-20'den önce tarafların bir araya geleceğini tekrarladı, "Temmuz sonu veya Ağustos başında büyük olasılıkla görüşme olacak" dedi.



'Sergey'i Antalya'ya davet ettim'


Rus mevkidaşı Lavrov'u Antalya'ya davet ettiğini söyleyen Çavuşoğlu, "Aynı şekilde Dışişleri Bakanları olarak biz, Rusya'yla Türkiye arasında Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi mekanizması var. Bu zirvenin de hazırlıklarını yapacağız. Sıra Sergey'de, kendisini de Türkiye'ye davet ettim. Hatta o beni Soçi'de ağırladı. Ben de Antalya'ya kendisini davet ettim. O toplantıyı da gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.



'Rusya ile aynı iş birliği'


DAEŞ'le mücadele konusunda Türkiye'nin, Rusya ile iş birliğine hazır olduğuna dikkat çeken Bakan Çavuşoğlu, şöyle konuştu:


"DEAŞ terör örgütüne karşı biz herkesle iş birliği yaparız. Başında beri biz mücadelemizi yapıyoruz ve DEAŞ'a karşı aktif mücadeleye katılmak isteyenlere de biliyorsunuz İncirlik Hava Üssü'müzü açtık. Rusya ile de aynı iş birliğini niye yapmayalım? Çünkü bu terör örgütü hepimizin düşmanıdır ve bununla da mücadele etmemiz gerekiyor. O nedenle bu mekanizmaların tekrar hayata geçirilmesi bölge için de terörle mücadelemiz için de herhangi bir olumsuz vakanın yaşanamaması bakımından da son derece önemlidir. Bu konuda da Sergey Lavrov'un da söylediği gibi mutabık kaldık."









#Mevlüt Çavuşoğlu
8 yıl önce