|

Darbe gecesi Zekai Paşa'nın eşi de yaralanmış

Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksallı'nın FETÖ'nün darbe girişimi sırasında derdest edilmeye çalışıldığı ve bu esnada yanında bulunan eşinin de yaralandığı ortaya çıktı.

Yeni Şafak
09:26 - 31/08/2016 Çarşamba
Güncelleme: 09:38 - 31/08/2016 Çarşamba
Diğer

Darbe soruşturması kapsamında tutuklanan Korgeneral Yıldırım Güvenç ifadesinde, son YAŞ toplantısında Korgeneralliği terfi eden Aksakallı ile 15 Temmuz darbe gecesi yaptıkları telefon görüşmesini anlattı.



Hürriyet'in haberine göre Güvenç, “Tümgeneral Zeki Aksallı ile telefonla görüştüm. O da bana Ankara'daki bir düğünden çıkıp evine giderken yolda derdest edilmeye çalışıldığını, eşinin yaralandığını söyledi" ifadelerini kullandı.



Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanı Yıldırım Güveç'in 5 sayfalık ifadesi özetle şöyle :



Aksakallı 'eşim yaralandı' dedi

Özel Kuvvetler Komutanı olan Tümgeneral Zekai Aksakallı ile telefonla görüştüm. O da bana Ankara'daki bir düğünden çıkıp evine giderken yolda derdest edilmeye çalışıldığını, eşinin yaralandığını halen Özel Kuvvetler Komutanlığı'na gitmeye çalıştığını söyledi. Ayrıca darbeci Semih Terzi'nin adamlarıyla beraber Özel Kuvvetler Komutanı makamına gittiklerini ve artık Özel Kuvvetler Komutanının kendisini olduğunu söylediğini anlattı.



O çocuk gereğini yapmış

Özel Kuvvetlerdeki olaylarda şehit olan Ömer isimli emir Astsubayı ile Zekai Aksakkallı telefonda görüşerek, ona darbeci ekibin engellenmesi konusunda gerekli talimatları vermiş. O çocukta gereğini yapmış ancak şehit oldu. Sonraki görüşmemizde Zekai bana faaliyetlerimiz nedeniyle darbe girişiminin sıkıntıya girdiğini, bu nedenle kendime dikkat etmem gerektiğini söyledi.


#Zekai Aksakallı
#15 Temmuz
#Darbe girişimi
8 yıl önce