|

Darbe ihbarını bir er de verdi

15 Temmuz’da, MİT'e giderek darbe ihbarı yapan binbaşıdan sonra, birliğindeki hareketliliğe ve konuşmalara şahit olan bir 'er'in de MİT Müsteşarı Hakan Fidan’a operasyon yapılacağını sanarak ihbarda bulunduğu ortaya çıktı. Binbaşı ve erin korunmak amacıyla hapiste tutulduğu belirtildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/12/2016 Monday
Güncelleme: 02:42 - 5/12/2016 Monday
Yeni Şafak
15 Temmuz gecesi FETÖ'cülerin emriyle köprüyü kapatan askerler
15 Temmuz gecesi FETÖ'cülerin emriyle köprüyü kapatan askerler

TBMM FETÖ'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanvekili Selçuk Özdağ, 3 aylık çalışma sürelerinin bitmesine 3 hafta kala, komisyonun çalışmaları hakkında bilgi verdi. Çalışma sürelerini bir ay uzatma haklarının olduğunu hatırlatan Özdağ rapor yazımlarına da başlandığını belirtti. TBMM Başkanlığına sunulacak raporun, "tarihe bir not düştüğünü" belirten Özdağ, tanıkların konuşmalarının çok önemli olduğunu söyledi.



KİMSENİN KAFASINDA SORU KALMASIN


Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök'ün Türkiye üzerindeki operasyonun 1 Mart tezkeresinin reddiyle başladığını anlattığını belirten Özdağ, kimi konuşmacıların Diyanet boyutuna, kimisinin dış güçlere, kimisinin bürokratik eksikliklere atıfta bulunduğunu ifade etti. Özdağ, 200'e yakın kişiyi dinlemeyi planladıklarını, itirafçıların da dinlenebileceğini, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın da mevzuat gereği sakınca yoksa soruları yazılı olarak göndereceklerini anlatarak, "15 Temmuz akşamıyla ilgili kimsenin kafasında bir karanlık kalmasın" diye konuştu.



ÖNCE BİNBAŞI SONRA ER GİTMİŞ


Darbe girişiminden önce bir binbaşının MİT'e gelerek ihbarda bulunduğunu hatırlatan Özdağ o gün bir erin de ihbar için MİT'e geldiğini anlattı: "Darbe hakkında önceden bir binbaşı ile bir er tarafından MİT'e bilgi veriliyor. Darbe diye bildirmiyorlar. MİT Müsteşarına operasyon yapılacak diye bildiriyorlar. Önce binbaşı gidiyor 15.00-16.00 sıralarında, daha sonra er. Er, bir şeyler duyuyor içeride, onların görüşmelerini, hareketliliğini. Bir darbe olacağını tahmin etmiyor, MİT Müsteşarı derdest edilecek ve siyasi iktidara karşı bir operasyon yapılacağını tahmin ederek gidiyor. Er ve binbaşı da korunmak adıyla, tedbirli olarak şu anda hapiste."



SUİKAST EKİBİ AYNI


Darbeci askerlerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Marmaris'te derdest etmesi halinde darbenin başarıya ulaşacağına dikkati çeken Özdağ, "Merhum Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopterinin parçalarını sökenlerle Erdoğan'ın otelini basanlar aynı adamlar. Aydın Özsıcak ve o ekip aynısı. Özsıcak'ı (o dönem) serbest bırakanlar, bugün FETÖ'den tutuklu. O uçakları kullanan, helikopterin üzerinden geçen F-16 kullananlar da içeride, tutuklular" ifadelerini kullandı.


#15 Temmuz
#Darbe ihbarı
#MİT
#Hakan Fidan
7 years ago