|

DEVA Partili Ekmen'e Babacan'ın açıklamaları sorulunca kaçamak yanıtlar verdi: Togg'u görmedim Filyos gazını bilmiyorum

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, tvnet canlı yayınında, partisinin genel başkanı Ali Babacan'ın Togg ve Karadeniz gazına ilişkin açıklamaları üzerinden kendisine yöneltilen "Togg, İtalya'dan mı geliyor" ve "Sakarya gazı Rusya'dan mı geliyor" sorularına "Görmedim ve bilmiyorum" şeklinde kaçamak yanıtlar verdi. Bilindiği üzere Babacan, Togg'u yerli olmamakla itham etmiş, Karadeniz gazı için ise, "Kanıtlanmış doğal gaz rezervi yokken keşfi 'Doğal gaz bulduk' diye satıyorlar" ifadelerini kullanmıştı.

01:22 - 1/06/2023 Perşembe
Güncelleme: 01:36 - 1/06/2023 Perşembe
Yeni Şafak
DEVA Partili Mehmet Emin Ekmen
DEVA Partili Mehmet Emin Ekmen

Gazeteci Taha Hüseyin Karagöz'ün sunumuyla tvnet'te canlı yayınlanan Sert Sorular programının bu haftaki konuğu DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen oldu.

Ekmen, mensubu olduğu muhalefet kanadı ve Millet İttifakı liderlerinin Türkiye'nin yerli otomobili Togg ve Sakarya Gaz Sahası hakkındaki "Vatandaşı kandırıyorlar, bunlar yok" minvalindeki açıklamalarının sorulması üzerine kaçamak yanıtlar verdi.

DEVA Partili Mehmet Emin Ekmen'den kaçamak yanıtlar: Togg'u görmedim Filyos gazını bilmiyorum

Ekmen, muhalefetin
"Togg İtalya'dan geliyor"
iddialarına,
"Görmedim"; "Karadeniz gazı nerede, var olan gaz da Rusya'dan geliyor"
iddialarına ise
"Bilmiyorum"
şeklinde cevapladı.


"Siyaset böyle dönüyor"

Ekmen'in konuya ilişkin açıklamaları şöyle:
"
(Togg İtalya'dan mı geliyor?)
Görmedim, bu kadar çok güzel prodüksiyonlar yayınlanıyorken Togg ile ilgili dedikoduları sergileyecek videolar neden yayınlanmıyor merak ediyorum. Bana bu sorular yöneltiliyor. İtalya'dan geliyor olsa tek bir kare görmez miydik? Bu tartışmaları sona erdirecek medya işi neden yapılmıyor? Muhalefeti herhalde mahkum eden Togg var ona inanmıyorlar demek için mi yayınlanmıyor. Propaganda yönteminin bir parçası. Ben Togg videolarını görmedim.
(Sakarya gazı Rusya'dan mı geliyor?)
Sakarya bölgesindeki gazın astarının yüzünden pahalı olduğunu söyleyeyim. Bunu ilk defa duyuyorum. CHP vekili Deniz Yavuzyılmaz,

Zonguldak vekili kendi şehri için bunları söyler. Batman'da da petrol çıkıyor, bir siyasetçi bu petrol kötü çıkartmayın diyebilir mi? Siyaset böyle dönüyor çünkü"

Ali Babacan'ın Togg ve Filyos gazı açıklamaları

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, mart ayında yaptığı açıklamada, Togg'dan rahatsızlığını, "Yerli markaya yerli otomobil denmesine ben taraftar değilim. Çünkü doğruyu ifade etmiyor." sözleriyle göstermişti.

Babacan, Karadeniz gazına dair geçmiş dönemde yaptığı açıklamada ise şunları söylemişti:

"Hani bizim Karadeniz'deki doğal gaza ne oldu? Hani bu sahalar tüm Türkiye'nin doğal gaz ihtiyacını karşılayacaktı? 6 yıldır aynı türküyü çalıyorlar. Kanıtlanmış doğal gaz rezervi yokken keşfi 'Doğal gaz bulduk' diye satıyorlar."
#DEVA Partisi
#Mehmet Emin Ekmen
#Togg
#Doğal gaz
#Ali Babacan
1 yıl önce