|

Direnişe giden yolu bu mesaj açtı

15 Temmuz gecesi Türkiye, FETÖ’cülerin hain kalkışmasının şokunu yaşarken, Cumhurbaşkanı Erdoğan CNN Türk’e bağlanarak darbe kalkışmasına karşı halkı meydanlara çağırdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu çağrısı 15 Temmuz gecesi yaşanan destansı direnişin fitilini ateşledi. Cumhurbaşkanı’nın çağrısıyla meydanları dolduran vatandaşlar, FETÖ’cü hain cuntacıların püskürtülmesini sağladı.

Yeni Şafak
13:16 - 30/07/2016 Cumartesi
Güncelleme: 10:36 - 30/07/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

15 Temmuz akşamı eski ismi ile Boğaz Köprüsü ve yeni ismi ile 15 Temmuz Şehitleri Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprülerinin askerlerce kapatıldığı haberleri medyaya yansıyınca olası bir bomba ihbarı üzerinde duruldu. Ancak kısa süre sonra bu olayın TSK içerisindeki FETÖ'cü askerlerin bir kalkışması olduğu anlaşılınca, Türkiye'de 78 milyon vatandaş büyük bir şok yaşadı. Hemen hemen herkesin aklında “şimdi ne olacak?” ve “Cumhurbaşkanı Erdoğan nerede?” soruları vardı. Darbe kalkışmasına karşı Başbakan Binali Yıldırım'ın canlı yayına bağlanıp bu kalkışmanın ordu içerisindeki bir grup hain askerlerce yapıldığını açıklaması ve TSK'nın geriye kalanın bu darbe kalkışmasına karşı olduğunu söylemesi 15 Temmuz gecesi karanlığının sabaha erişmeden aydınlanacağının ilk işareti oldu.



MİLLETİ MEYDANLARA ÇAĞIRDI


Kısa süre sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'te bulunduğu otelde darbe kalkışması haberini aldığı ortaya çıktı. Saatler 00:20'yi gösterdiğinde Cumhurbaşkanı Erdoğan CNN Türk canlı yayınına bağlanarak ülkeye çöken cuntacılara karşı şu tarihi konuşmayı yaptı. "Bu gelişme silahlı kuvvetlerimizin içindeki bir azınlığın ne yazık ki kalkınma hareketidir. Ülkemizin birliği, beraberliğine yönelik bu harekete milletçe vereceğimiz cevapla bunlar bu cezayı alacaklardır. Bunun bedelini, yargı önünde çok ağır ödeyecekler...” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu darbe kalkışması karşısında gereken bütün adımların atılacağını belirterek “ Yapmış oldukları işgali de çok kısa sürede ortadan kaldıracağımıza inanıyorum. Milletime de bir çağrı yapıyorum, illerimizin meyanlarına davet ediyorum. Havalimanlarına davet ediyorum ve milletçe meydanlarda, havalimanında toplanalım ve bunların o azınlık grubu, tanklarıyla, toplarıyla gelsinler, ne yapacaklarsa halka orada yapsınlar. Halkın gücünün üstünde bir güç ben tanımadım bugüne kadar” dedi.



TARİHİN AKIŞI DEĞİŞTİ


Ve belki de Türkiye'de tarihin akışını değiştiren bu çağrı oldu. Cumhurbaşkanının yaptığı bu çağrı sadece bir tepki gösterin çağrısı değildi, bu davet bir milletin hep birlikte yeni bir tarih yazacağı ve “Yeni Türkiye'ye” sahip çıkacağı, FETÖ'cü ve destekçilerinin hain planlarının alt üst edeceği bir çağrıydı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu çağrısı yerini buldu ve milyonlar meydanlara çıkarak devletine, Cumhurbaşkanı'na sahip çıkmak çıktı. Ne FETÖ mensubu hainlerin tankları, topları, savaş uçakları ne de Pensilvanya'da oturup dış güçlerle birlikte hain planlar tertipleyen terörist başı Gülen'in planları ve aklını ona kiralayan bir avuç hainin çabası, bu büyük gücün karşısında duramadı. Darbe kalkışması 16 Temmuz akşamını bulamadan milletçe püskürtüldü ve Çanakkale'de ecdadımızın sergilediği ruhla ülkesine, vatanına ve devletine sahip çıktı.



İki rekat sefer namazı kıldı


Kalkışmanın yaşandığı gece Cumhurbaşkanının yanında olan Enerji Bakanı Berat Albayrak o geceyi anlattı: “Cumhurbaşkanımız o gece besmele çekti, iki rekat sefer namazını kıldı ve sonra o geceyi yönetti. Birçok şey yaşadık bu süreçte ama benim aklımda kalan o gece haydi besmele deyip helikoptere binmemizdi” dedi.







#Darbe girişimi
#15 Temmuz
8 yıl önce