|

Diyanet'ten Twitter açıklaması

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez Twitter üzerinden açıklama yaptı. Görmez, "Kırk yıldır bu topraklarda din görüntüsü altında fitne, fesat, husumet tohumlarını ekenler, bilsinler ki milletimize çok büyük zarar vermiştir. Gün milletçe kenetlenme günüdür,gün yaşadığımız kabusu tarihin mezarlığına gömerek kardeşliğimizi ve istikbalimizi yeniden inşa etme günüdür" dedi.

Yeni Şafak
11:40 - 16/07/2016 Cumartesi
Güncelleme: 17:07 - 16/07/2016 Cumartesi
AA

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, sosyal medyadan yaptığı açıklamasına, darbe girişiminde hayatını kaybedenlere rahmet dileyerek başladı. Görmez şunları söyledi: Kırk yıldır bu topraklarda din görüntüsü altında fitne, fesat, husumet tohumlarını ekenler, bilsinler ki milletimize çok büyük zarar vermiştir. Aklını, izanını, ruhunu başkalarının emrine veren bu paralel yapı, en büyük ihaneti de bir kez daha yüce dinimiz İslam'a yapmıştır. Gün milletçe kenetlenme günüdür,gün yaşadığımız kabusu tarihin mezarlığına gömerek kardeşliğimizi ve istikbalimizi yeniden inşa etme günüdür. Dün gece, fecrin doğuşuna kadar semalarımızdan sala seslerini eksik etmeyen bütün diyanet camiamıza en kalbi teşekkürlerimi arz ediyorum. Ezanları susturan darbelerden, darbeleri susturan sala seslerini bize lütfettiği için Allah'a hamd ediyorum.



SMS'LE ÇAĞRI


Mesajına "Din gönüllüsü kardeşim" ifadesini kullanarak başlayan Görmez, şu çağrıyı yaptı:



"Bugün milletimizin hukukunu korumak için üzerimize düşeni yapmak en büyük vecibedir. Ülkenin ve milletin birliğinin, huzur ve refahının ayaklar altına alınması, milli iradenin cebir ve şiddetle çiğnenmesi asla kabul edilemez.



ŞİDDETE BAŞVURMADAN KARŞI KOYUN


Milletimizin manevi rehberleri olarak her türlü kanun ve hukuk dışı girişimlere karşı milletimizle beraberiz. Hepinizi özgürlüğün simgeleri olan minarelerimizden halkımıza bu büyük ihanete şiddete başvurmadan karşı koymaya davet ediyorum.



Bu gece minarelerin ışığı yanacak, salalar verilerek milletimiz hukukuna sahip çıkmaya davet edilecektir."



Görmez'in mesajı üzerine camilerden sala verilerek vatandaşlar meydanlara davet edildi.



#Diyanet İşleri Başkanlığı
#Mehmet Görmez
#Milli irade
8 yıl önce