|

​Erdoğan​'dan 'Trump Towers' çağrısı

​Cumhurbaşkanı Erdoğan​, Müslümanları ağır ithamlarla suçlayan ve sık sık hedef gösteren Trump'a sert tepki gösterdi. Erdoğan, İstanbul'daki Trump Towers tabelasının da kaldırılması yönünde çağrı yaptı.

Yeni Şafak
22:31 - 24/06/2016 Cuma
Güncelleme: 19:42 - 24/06/2016 Cuma
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen TÜMSİAD iftar programı kapsamında önemli açıklamalarda bulundu.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının son bölümünde ABD'de İslamofobik çıkışlarıyla tepki çeken Cumhuriyetçi Başkan adayı Donald Trump'ı eleştirdi.





Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:


"Açıkça söylüyorum Avrupa İslamofobik. O yüzden bizi almakta gecikiyorlar. Akımlar ile bu yönde siyaset yapan partiler var.



İşte Amerika. Adaylardan biri Müslümanlara vuruyor vuruşturuyor. Obama, Müslümanlardan yana tavır koyuyor. Diğer adayın Müslümanların ABD'de olmasına tahammülü yok. Bir de burada onun adına marka koymuşlar. O markayı binasına koyanların süratle kaldırması lazım. Ben de bir yanlış yaptım oranın açılışını yaptım."



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakanlığı döneminde İstanbul Şişli'de bulunan Trump Towers Mall'ın açılış törenine katılmıştı.



Video: 'O tabela o binadan kaldırılmalı'



#Recep Tayyip Erdoğan
#Trump Towers
8 yıl önce