|

FETÖ’cülere “Akşener”li motivasyon

Uşak'taki FETÖ'nün eğitim yapılanmasına yönelik soruşturmada itirafçı olan eski öğretmen, okul müdürünün kendilerine, "İyi günler gelecek, Meral Akşener'in gelişi yeni bir heyecan" dediğini anlattı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/12/2016 Cumartesi
Güncelleme: 01:41 - 3/12/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Uşak Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'nün “eğitim” yapılanmasına ilişkin yürütülen operasyonda gözaltına alınan bazı şüpheliler, örgütün, eğitim kurumlarındaki faaliyetlerini anlattı.



İTİRAF ETTİ


Gözaltına alınan zanlılar arasında bulunan FETÖ itirafçısı eski öğretmen M.Ö, polise verdiği ifadede, sözde örgüt yöneticilerinin, 7 Haziran ve 1 Kasım seçimleri öncesi FETÖ'nün eğitim kurumlarındaki öğretmenlerle tek tek görüştüğünü, hangi siyasi partiye oy verecekleri yönünde de telkinde bulunduklarını belirtti.



YENİ HEYECANMIŞ!


Okul müdürü Cemalettin B. ile görüşmesinde, AK Parti dışında bir siyasi partiye oy vermesi yönünde okul müdürünün imada bulunduğunu kaydeden itirafçı M.Ö, “Kendisi bize ayrıca, 'AK Parti'ye oy vermeyeceğiz, bunun haricinde kime verirsen ver, yoksa bu okul kapanır eşin ve sen işsiz kalırsınız' dedi.” ifadelerini kullandı.



Cemalettin B'nin, 1 Kasım seçimleri sonrası görüşmelerinde kendilerine örgütün şifreli mesajlaşma programı “ByLock” üzerinden gelen mesajları okuduğunu belirten itirafçı M.Ö, örgüt yöneticisinin, “İyi günler gelecek, Meral Akşener'in gelişi yeni bir heyecan, hükümet bitecek sabredin” yönünde telkinlerde bulunduğunu vurguladı.



#FETÖ
#Uşak
#Meral Akşener
7 yıl önce