|

FETÖ’yü tamamen temizleyeceğiz

2010 KPSS soruşturmasını yürüten Ankara Savcısı Yücel Erkman, örgütün devletin kurumlarına sızmak için soru hırsızlığı yöntemini kullandığını söyledi. Darbe girişimi sırasında milletin bir destan yazdığını vurgulayan Erkman, “Bize düşen görev de FETÖ’yü devletin tüm kılcal damarlarından temizlemektir” diye konuştu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/12/2016 Pazartesi
Güncelleme: 02:15 - 5/12/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Polis Akademisi'nin düzenlediği "1. Uluslararası Güvenlik Sempozyumu" Antalya'da gerçekleştirildi. FETÖ ilk kez uluslararası bir sempozyumda masaya yatırılırken, örgütün faaliyetleri ile mali yapısı ve işlediği suçlara ilişkin de önemli açıklamalar yapıldı. Sempozyum'un "FETÖ'nün sınav soruları vasıtasıyla kamuya sızması" başlıklı oturumunda konuşan Ankara Savcısı Yücel Erkman, FETÖ'nün devletin tüm kurumlarına sızarak "Paralel Devlet" oluşturmak için soru hırsızlığı yöntemini kullandığını belirtti.



SORU HIRSIZLIĞI "TRUVA ATI" GİBİ


Örgütün teröristbaşı Fetullah Gülen'in "Devletin kılcal damarlarına kadar sızın" talimatıyla hareket ettiğini ve yargı, asker, emniyet, istihbarat, eğitim ve sağlık başta olmak üzere tüm kurumlara yerleştiğini, bunun için de sınav sorularını önceden ele geçirdiğini anlattı. Erkman KPSS, ALES, askeri lise, Polis Akademisi, YGS, LYS gibi sınav sorularını önceden ele geçiren örgütün bu soruları ve cevaplarını örgüt evlerinde yemin karşılığında kendi elemanlarına dağıttığını belirtti. Örgütün devleti ele geçirmek için soru hırsızlığını adeta "Truva atı" gibi kullandığını ifade eden Erkman, soru hırsızlığına ilişkin şüpheli itiraflarını da aktardı.



40 YILDA SİNSİCE ÖRGÜTLENDİLER


Savcı Erkman konuşmasını şöyle bitirdi: "40 yılı aşkın bir süre içinde sinsice örgütlenen FETÖ, "Paralel Devlet" oluşturmak için soru hırsızlığı yaparak tüm kurumları ele geçirmiştir. 15 Temmuz'da ortaya çıkan 'üniformalı teröristler' de yine sınav yolsuzluğu vasıtasıyla TSK bünyesinde hayat bulmuştur. Ancak milletin iradesi bu ihanete geçit vermeyerek bir destan yazmıştır. Bizlere düşen görev de FETÖ'yü devletin tüm kılcal damarlarından temizlemektir."



SİHİRLİ KELİME “HİMMET”


FETÖ'nün mali yapısına ilişkin yürütülen Koza İpek ve Kaynak Holding şirketlerine yönelik soruşturmalar kapsamında, önemli raporlara imza atan Polis Akademisi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı ise konuşmasında, FETÖ'nün Cizvit Tarikatını örnek aldığını söyledi. Devlette ve toplumda paralel bir yapı oluşturan FETÖ'nün aynı zamanda radikal bir mali yapılanma ile terörist eylemlerini finanse etme yöntemi izlediğini ifade eden Çomaklı, finansal kaynağının en önemli payını hukuken haraç sayılan ve adını sihirli bir kelime olan "himmet"in oluşturduğuna dikkat çekti.



HEM PARALARINI ALDI HEM SUÇ İŞLETTİ


FETÖ'nün oldukça radikal yöntemler kullandığını vurgulayan Çomaklı, "Terör örgütleri genel itibariyle örgüt mensuplarına para vererek eylem gerçekleştirirken, FETÖ, ideolojik bağlılığı öyle bir safhaya taşımıştır ki üyelerinden hem finansal kaynak sağlamakta hem de onlara suç eylemlerini yaptırmaktadır. Örgüt ayrıca üyelerinden topladığı kaynakları yasal zemine çekerek finansman sağlamaktadır" ifadelerini kullandı.


#FETÖ
#2010 KPSS
#Ankara Savcısı
#Yücel Erkman
7 yıl önce