|

Firari 10 FETÖ’cü için iade talebi

FETÖ/PDY çatı davasını gören Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince farklı ülkelere kaçtıkları belirlenen örgütün üst düzey yöneticisi firari 10 sanık hakkında iade talepnameleri hazırlandı.

Yeni Şafak
04:00 - 5/12/2016 Pazartesi
Güncelleme: 07:58 - 5/12/2016 Pazartesi
Yeni Şafak
Akın İpek, Cemil Koca ve Talip Büyük
Akın İpek, Cemil Koca ve Talip Büyük

Terör örgütünün üst düzey yöneticilerinden, eski Koza-İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın İpek ve Talip Büyük'ün İngiltere'de, Nejdet Başaran'ın Hollanda'da, Cemil Koca'nın Togo'da, Hamdullah Bayram Öztürk'ün Brezilya'da, Mehmet Ali Büyükçelebi, Ahmet Kurucan ve Ahmet Kara'nın ABD'de, Ahmet Şahinalp ve Mehmet Ali Şengül'ün ise Almanya'da bulundukları tespit edildi. Mahkeme bu belirlemeler ışığında, firari sanıkların yaşadıkları ülkelerin adli makamlarına iletilmek üzere iade talepnamesi düzenlendi. Talepnameler, ilgili ülkelere iletilmesi için Adalet Bakanlığına gönderildi.



HEPSİ İMAM


İadesi talep edilen sanıklardan Hamdi Akın İpek ve yakın aile bireyleri hakkında, "terör örgütü üyesi ve yöneticisi olmak, terör örgütü propagandası yapmak ve terörizmi finanse etmek" suçlarından soruşturma bulunuyor. FETÖ'nün “Almanya imamı" olduğu belirlenen Ahmet Şahinalp'in 2014'te, "Hollanda imamı" olduğu belirlenen Nejdet Başaran'ın ise 1970'den itibaren İzmir'de oluşturulan örgütün çekirdek kadrosunda olduğu ve 2013'te yurt dışına kaçtığı belirtiliyor.











#FETÖ
#İade talebi
#Akın İpek
#Talip Büyük
#Ahmet Kurucan
7 yıl önce