|

Güler’in ihracı mercek altında

Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu, eski CHP'li vekil Birgül Ayman Güler’in, partiden ihracını mercek altına aldı. Komisyon, "CHP, cemaatle ittifak yaptı" dediği için atılan Güler hakkındaki Disiplin Kurulu raporunu CHP'den isteyecek.

Yeni Şafak
04:00 - 26/11/2016 Cumartesi
Güncelleme: 04:39 - 26/11/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini araştırmak için kurulan TBMM 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu, 24. dönem CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'in ihracı sürecini incelemeye aldı. Komisyon, Güler'in CHP'den ihraç edilme sürecindeki Disiplin Kurulu raporunun tamamını isteyecek.



DARBE KOMİSYONUNA MEKTUP GÖNDERDİ


2014'teki mahalli seçimlerde CHP'nin, FETÖ ile işbirliği yaptığını söyledikten sonra ihraç edilen Güler, Komisyonun davetine karşın mektup gönderdi. Komisyonun davetine bilgi, gözlem ve görüşlerini yazılı bir mektupla gönderen Güler, FETÖ'nün 55 yıllık süreçte büyümesinde yurt içi faktörler kadar ABD kurumlarının rolüne de dikkat çekti. 30 Mart 2014 mahalli seçimlerinde yaşanan işbirliğine işaret eden Güler, mektubunda, “O tarihte, 'Cemaat oyunu güçlü olana verecek; MHP güçlüyse ona, CHP güçlüyse ona, bağımsız güçlüyse bağımsıza' şeklinde dile getirilen bir harekat yaşadık" dedi.



ETKENLER ARAŞTIRILACAK


Güler'in mektubunu ele alan komisyon, bu sürecin de aydınlatılması için detaylara odaklandı. Bu kapsamda, CHP'den veya Güler'den, CHP Disiplin Kurulunun “ihraç raporu"nun istenmesi kararlaştırıldı. Komisyon, yazı göndererek raporu talep edecek. Raporla, CHP'nin, cemaatle işbirliğine işaret ettikten sonra ihracına karar verilen Güler'le ilgili ne tür tespitler yapıldığı, süreçteki etkenler ve rapordaki diğer tespitlerin değerlendirilmesi öngörülüyor.



İTTİFAK YAPTIK, DEDİ


Birgül Ayman Güler, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve yönetimine ilişkin eleştirilerini dile getirirken, “Her ne kadar parti yönetimimiz inkar etse de, 30 Mart seçimlerinde bir ittifak yaptı, cemaatle ittifak yaptı. İllerde ve ilçelerde cemaatin çeşitli unsurlarının CHP'yle yürüdüğünü hepimiz gördük" demişti.


#Darbe Girişimi
#CHP
#Birgül Ayman Güler
7 yıl önce