|

İhbar mektuplarını nizamiyeye attılar

FETÖ’nün TSK içerisinde örgütlenmesini sağlayan kumpas çarkı deşifre oldu. Özel bir evde bulunan bilgisayarda örgüt imamlarınca düzmece ihbar mektupları kaleme alındı. Parmak izi bırakmamak için ameliyat eldiveni kullanan örgüt mensuplarının ihbar mektuplarını Genelkurmay Başkanlığı nizamiyesinden içeriye attığı belirlendi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/09/2016 Salı
Güncelleme: 21:24 - 5/09/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın TSK içerisindeki FETÖ yapılanmasına yönelik yürüttüğü soruşturmaya giren ifade, örgütün Silahlı Kuvvetler'e sızmak için nasıl kumpas kurduğunu ortaya koydu. Soruşturma kapsamında, örgütün TSK içerisindeki mensupları aracılığıyla saf dışı bırakmak istediği kişilerle ilgili bilgiler topladığı, bu bilgilerin ise sivil FETÖ imamlarına ulaştırıldığı ortaya çıkarılmıştı. FETÖ mensubu askerlerin, kendileriyle ilgilenen hususi sorumlularına mesai arkadaşları ile alt ve üst rütbedeki komutanları hakkında etnik kimlikleri, siyasi görüşleri, aile yapısı, alkol, kadın, para ve makam olarak adlandırılan zaafları ile yaptıkları tüm faaliyetler ve projeler hakkında ayrıntılı olarak sözlü bir raporlama yaptıkları belirlenmişti.



TOPLADIKLARI BİLGİLERLE ORDUYA KUMPAS KURDULAR


FETÖ'nün TSK içerisinde kendi üyelerine yer açmak ve kurumları ele geçirmek adına örgüte hizmet etmeyen, hatta örgüt aleyhine faaliyetlerde bulunan şahıslara yönelik çeşitli soruşturmalar kurguladıkları belirlendi. Bunu yaparken de içeriden elde edilen ve arşivlenen bilgi ve belgelerin kullanıldığı anlaşıldı.



AMELİYAT ELDİVENİ KULLANMIŞLAR


İhbar mektuplarının yazımı sırasında tedbir amaçlı parmak izi kalmaması için ameliyat eldiveni kullanıldığına dikkat çeken H.S., “Bu bilgisayar kesinlikle herhangi bir internet veya başkaca bir server bağlantısı yoktu. Bu ihbar mektupları zaman zaman posta yoluyla Genelkurmay Başkanlığı ile MİT'e, zaman zaman da Ankara'da olmaları sebebiyle M.K.C. tarafından elden Genelkurmay Başkanlığı'nın nizamiye kapısının yakın duvarı üzerine ya da bahçe üzerine atıldığını veya bırakıldığını biliyorum. Bildiğim kadarıyla H.D. ve M.K.C. tarafından onlarca ihbar mektubu hazırlandı. Bu ihbarlar çoğunlukla askeri personelin idari soruşturmalara mahal bırakılarak ihraç edilmesi, tayin edilmesi şeklinde önemli ve kritik kadroların boşaltılmasına yönelik yapılan genellikle ahlaksız ve rüşvet ağırlıklı ihbarlardı” ifadelerini kullandı.



BİLGİLERİ KAYINBİRADERİM VERMİŞ


İfadesinde söz konusu kumpas ihbarlardan birini anlatan H.S. şunları söyledi: “1999-2001 yıllarında MSB İnşaat Emlak Daire Başkanı olan T.B. hakkında usulsüz olarak edinilen bilgi ve belgelerle ihbar hazırlandı. Daha sonra bu ihbar mektubu Genelkurmay Başkanlığı'na veya MİT'e gönderilmişti. Bu rütbeli şahıs yapılan ihbar sonrasında bu görevden alındı. Bu ihbarın hazırlanmasında kullanılan bilgilerin kayınbiraderim olan ve aynı zamanda MSB İnşaat Emlak Daire Başkanlığı Komutanlığı'nda görev yapan Teğmen Özgür G. tarafından H.D.'ye verildiğini öğrendim. Bunu bizzat Özgür G. bana söyledi.”



ALEVİ DİYE ALEVİLERDEN SORUMLU İMAM YAPILDI


H.S. ifadesinde ayrıca, kayınbiraderi Özgür G.hakkında da önemli bilgiler verdi. Özgür G.'nin ODTÜ hizmeti içerisinde sıkı ve etkin bir şekilde yetiştirildiğini, mezun olduktan sonra da Deniz Kuvvetlerine muvazzaf subay olarak yerleştirildiğini belirtti. Örgüt tarafından Özgür G.'nin kardeşi ile evlendirildiğini anlatan H.S., “Bu kişi ve ailesinin Alevi ve Kürt kökenli olması sebebiyle Deniz Kuvvetleri'nin Alevi sorumluluğunu yaptığını biliyorum. Hatta bu kişiden sorumlu olan H.D. idi” ifadelerini kullandı.  ANKARA







Gülen'in doktoru kumpasın tam içinde


Geçmişte “hususi sorumlu” olarak görev yapan ve örgüt içerisinde yıllarca faaliyet gösteren H.S., ifadesinde, rütbeli askerlerden gelen askeri evraklar ve personele ilişkin özel bilgilerin bulunduğu raporların Ankara bölgesi olarak H.D.'de toplandığını, tüm bu bilgi ve belgelerin daha sonra İstanbul bölgesi ile Gölcük bölgesi Deniz Kuvvetleri'nden sorumlu K.K.'ye iletildiğini ifade etti. K.K.'nin de tüm bunları teröristbaşı Fetullah Gülen'in doktoru Kudret Ünal'a ilettiğini belirten H.S., bu bilgilerin Kuvvet Komutanlıklardan sorumlu 5'li toplantı diye tabir edilen FETÖ'nün üst düzey toplantılarında değerlendirildiğini ifade etti.



#FETÖ
#TSK
8 yıl önce