|

İmam hatipliler dünyaya yön veriyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, bir zamanlar dışlanan, ötekileştirilen imam hatiplilerin bugün Türkiye’nin ve dünyanın geleceğine yön verdiklerini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/10/2017 Salı
Güncelleme: 23:40 - 2/10/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Okul Aile Birliği Komisyonu tarafından düzenlenen “Aileli Okul İnovasyon Zirvesi” yapıldı. 15 Temmuz Şehitleri Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleşen zirveye, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya da katıldı. Bakan Kaya, bir zamanlar dışlanan, ötekileştirilen imam hatip okullarının ve bu okul mezunlarının bugün Türkiye’nin ve dünyanın geleceğine yön verdiklerini söyledi.

VELİNİN KATKISI KALİTEYİ ARTIRIYOR

İstanbul Valisi Vasip Şahin ise ailenin ve öğretmenin eğitimdeki rolüne değindi. Zirvenin son gün etkinliğine katılan Bilal Erdoğan sağlıklı bir okul aile birliği yapılanmasına ihtiyaç olduğunu vurguladı. Erdoğan, “Eğitimi okul denen bir kutu içine soktuk. Eskiden hayatın her alanında eğitim olduğu düşünülürdü. O zaman eğitimin tarafı olan velinin de okulun içine girip katkı sağlaması lazım” dedi.

  • İstanbul’un 10 bin camiye
    ihtiyacı var
  • İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, İstanbul’un 10 bin camiye daha ihtiyacı olduğunu söyledi. Yılmaz, ‘’İstanbul’da olması gereken cami sayısı, nüfusa göre 15 bindir ama bugün İstanbul’da 3 bin 365 cami var. İstanbul’da en azından 10 bin tane daha camiye ihtiyaç duyulduğunu düşünüyorum. İstanbul’da bazı yerlerde 50 bin kişiye, 30 bin kişiye bir cami düşüyor" dedi.

#Fatma Betül Sayan Kaya
#İmam Hatip
6 yıl önce