|

İmzasız ihbarlar yok sayılacak

Terörle mücadeleye destek amaçlı gönderilen imzasız ihbar mektupları yok sayılacak. Resmi Gazete’de yayımlanan Başbakanlık Genelgesi’ne göre, sahibinin adı, soyadı ve imzası ile iş yeri veya ikametgah adresi bulunmayan dilekçeler incelemeye alınmayacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/10/2016 Cumartesi
Güncelleme: 21:00 - 21/10/2016 Cuma
Yeni Şafak

Terörle mücadeleye destek amacıyla idarelere verilen dilekçelerle ilgili önemli bir karar alındı. Bundan sonra imzasız ihbar mektupları yok sayılacak. Bu konudaki Başbakanlık Genelgesi, Resmi Gazete'de yayımlandı. Genelgeyle birlikte, sahibinin adı, soyadı ve imzası ile iş yeri veya ikametgah adresi bulunmayan dilekçeler incelemeye alınmayacak. Başbakan Binali Yıldırım imzasıyla yayımlanan genelgede, terör örgütleri veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplarla mücadeleye destek amacıyla idarelere sunulan dilekçelerin, sahibinin adı, soyadı ve imzası ile iş yeri veya ikametgah adresi bulunmaması halinde incelenmemesi talimatı verildi.



AD, İMZA VE ADRES OLMALI


Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve 3071 sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun'un 4. maddesindeki dilekçe hakkına ilişkin düzenlemelerde, dilekçelerde sahibinin adı, soyadı ve imzası ile iş yeri ya da ikametgah adresine yer verilmesi zorunluluğunun bulunduğu hatırlatılan genelgede, şunlar kaydedildi: “Terör örgütleri ve Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum ve gruplarla mücadele, idarelere dilekçe vermek suretiyle de desteklenmektedir. Ancak bu kapsamda; söz konusu örgüt, yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olduğu iddia edilen kişilere ilişkin olarak idarelere verilen dilekçelerden; sahibinin adı, soyadı ve imzası ile iş veya ikametgah adresini ihtiva etmeyenler incelenmeyecektir.”





BUNU DA İSTİSMAR ETTİLER


Darbe girişiminin ardından FETÖ üyeliğinden kamudan uzaklaştırılanların itirazları alınmaya başlanmıştı. FETÖ, mağdurlar için açılan bu itiraz yolunu da istismar ederek, herkese dilekçe vermesi yönünde talimatlar vermişti. Dilekçe verdirerek çok sayıda kişinin mağdur edildiği algısını oluşturmak isteyen FETÖ üyeleri, savcılıklara isimsiz ihbar mektupları göndermeye başlamıştı.



YAKLAŞIK 40 BİN DİLEKÇE


Darbe girişiminden sonra yaklaşık 40 bin kişi hakkında FETÖ ihbarı yapıldığı ortaya çıkmıştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Binali Yıldırım'la yaptığı görüşmede FETÖ soruşturmalarında isimsiz ve adressiz ihbar mektuplarının işleme konulmaması konusunda mutabık kalmışlardı.


#Terörle mücadele
#FETÖ
#Darbe girişimi
7 yıl önce