|

Kaçtılar iddiası

HDP'li Faysal Sarıyıldız ve Tuğba Hezer'in dokunulmazlıkların kaldırılması ihtimaline karşı Türkiye'yi terk ettiği öne sürüldü.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/05/2016 Cumartesi
Güncelleme: 23:45 - 20/05/2016 Cuma
Yeni Şafak

Kuzey Irak Bölgesel Kürt yönetimi lideri Mesud Barzani'ye yakınlığıyla bilinen Rudaw gazetesi haberini isminin açıklanmasını istemeyen HDP'li bir kaynağa dayandırdı. İddiaya göre söz konusu kaynak, HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ile Van Milletvekili Tuğba Hezer'in, dokunulmazlıkların kaldırılıp gözaltına alınma ihtimaline karşı dönmemek üzere Avrupa'ya geçtiğini söyledi.



FEZLEKELERİ MECLİS'TE


Sarılyıldız hakkında Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanarak Adalet Bakanlığı'na, oradan da Meclis'e gönderilen fezlekede dokunulmazlığının kaldırılması istendi. Ankara'daki saldırıyı gerçekleştiren canlı bombanın taziyesine giden Hezer hakkında da fezleke hazırlandı. Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan fezlekede Hezer'in “terör örgütünün propagandasını yapmak” ve “suçu ve suçluyu övmek” suçlarını işlediği belirtildi. Rudaw'ın iddiasına ilişkin konuşan Sarıyıldız, kaçmadığını, İngiltere'de olduğunu ve 10 gün sonra Türkiye'ye döneceğini söyledi.


#Faysal Sarıyıldız
#Tuğba Hezer
#HDP
8 yıl önce