|

Kerkük de FETÖ üssüne dönüştü

Bağdat ile Erbil yönetimi arasında yaşanan sorunlar nedeniyle kontrolsüz bölgeye dönenen Kerkük, terör örgütlerin merkezine döndü. PKK, Kerkük’te kalıcı olmak amacıyla ikinci ofisini kurdu. Türkiye’den kaçan 128 FETÖ’cü de burada oturma izni aldı. Bağdat yönetiminin PKK’ya finans desteği verdiği, ofis açmasına öncülük ettiği ileri sürüldü.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/11/2016 Tuesday
Güncelleme: 23:53 - 21/11/2016 Monday
Yeni Şafak

PKK, Kerkük'te kalıcı olmak amacıyla ikinci ofisini kurdu. Örgütün Kerkük ofisinde görevlendirdiği şahısların Sincar'da olduğu gibi Irak merkezi yönetiminden de maaş aldığı belirtiliyor. Bir dikkat çekici nokta ise Bağdat ve Erbil yönetimlerinin okullarına el koyduğu bazı FETÖ mensupları ve Türkiye'den kaçan 128 FETÖ mensubunun da Kerkük'te oturum izni aldığı belirtiliyor. Kentin kontrol dışında olması ve Bağdat ile Erbil arasındaki nüfuz mücadelesinden dolayı örgütler için kontrolsüz bölge gibi görüneEn kentte daha önce Hurşit Külter de kameraların karşısında çıkmıştı.



PKK İKİNCİ OFİSİNİ AÇTI


Terör örgütü DAEŞ'in 4 Ekim 2016'da Kerkük'teki “uyuyan hücreleri”, şehir merkezindeki güvenlik güçlerine ait binalara saldırıya geçmesinin hemen ardından kentte Haşdi Şabi grupları ile birlikte giren terör örgütü PKK'nın kentte ikinci ofisini kurduğu öğrenildi. İlk ofisini geçtiğimiz yıl kurmuştu. Irak İçişleri Bakanlığı kaynakları ve Kerkük Valiliğinden bir kaynak, PKK'nın Kerkük'te bir merkez daha açmasının ardından Iraklı ve yabancı unsurları saflarına katmak için savaşçı haline getirmeye başladığını söyledi.



TABELA KÜLTÜR KOMİTESİ


Kaynaklar, açılmasına göz yumulan merkezin, gerçek faaliyetini kamufle etmek için kültürel faaliyet başlığı altında açıldığına vurgu yaparak, PKK'nın Kerkük'teki El Mahakim bölgesinde bir merkez açtığını ve gerçek faaliyetlerini kamufle etmek için bu merkeze “Kuzey Kürdistan Kültür Komitesi” yazılı bir tabela astığını belirttiler.



KAYIT MERKEZİ GİBİ


Bakanlık Kaynakları, kadın ve erkek olmak üzere Iraklı, İranlı, Suriyeli ve Türkiyeli Kürt gençlerinden onlarcasının, PKK'nın Musul vilayetinin batısındaki Sincar Dağı'nda bulunan kampındaki eğitimlere katılmak için bahsi geçen merkeze kayıt yaptırmaya geldiğini söylüyor.



FİNANSI BAĞDAT KARŞILIYOR


PKK'nın bu merkezi Irak merkezi yönetiminde yer alan siyasi çevrelerden aldığı mali destek ve elde ettiği kolaylıklar sayesinde açtığına dikkati çeken kaynaklar, PKK'ya kayıt yaptıran unsurların isimlerinin Sincar koruma gücünde eğitim alan ve savaşan unsurlar maddesi kapsamında, Irak Savunma Bakanlığı tarafından finanse edilen maaş listesine eklendiğini belirtiyor.



Destek Maliki'den






Irak Anayasasının 140. Maddesine göre hala sorunlu bölge olarak tarif edilen Kerkük'te Bağdat ile Erbil arasındaki nüfuz mücadelesi kentteki bürokraside boşluklar yaratırken terör örgütleri bunu fırsata çevirmeye çabalıyor. Kentteki bürokratik boşluktan faydalanmaya çalışan FETÖ mensupları da Kerkük'te oturum izinleri almaya çalışıyor. Türkiye'den kaçan Kürt ve Türk kökenli bazı FETÖ mensuplarının da son 3 aydan buyana kentte sızdığı ve oturum izni aldığı belirtiliyor. Yerel kaynaklar şuana kadar 128 kişinin oturum izni aldığını ifade ediyor. Öte yandan Maliki'nin liderlik ettiği Kanun Devleti Koalisyonu, Irak hükümetinden PKK'nın Bağdat ve diğer illerde merkez açmasına izin vermesini talep etmişti. PKK'ya mali destek de yine Bağdat yönetimi tarafından veriliyor.


#Bağdat
#FETÖ
#PKK
7 years ago