|

Milli muharip uçağı 2023’te

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, “Milli muharip uçağı TF-X’in en kısa süre içerisinde bütün aşamalarını gerçekleştireceğiz. Hiçbir gecikme olmayacak. Temel hedefimiz 2023’te havalandırmak” dedi. Canikli, bir çok ülkeden teknoloji transferi anlamında destek alındığını söyledi.

Yeni Şafak ve
08:00 - 28/11/2017 Salı
Güncelleme: 08:17 - 28/11/2017 Salı
Yeni Şafak
Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, “Milli muharip uçağı TF-X’in en kısa süre içerisinde bütün aşamalarını gerçekleştireceğiz."
Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, “Milli muharip uçağı TF-X’in en kısa süre içerisinde bütün aşamalarını gerçekleştireceğiz."

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Başbakan Binali Yıldırım’ın İngiltere temaslarına eşlik etmek üzere bulunduğu Londra’da gazetecilerin sorularını cevapladı. Milli Muharip Uçak TF-X ile ilgili olarak, bunun Türkiye için önemli bir proje olduğunu belirten Canikli, “Olabilecek en kısa süre içerisinde bütün aşamalarını gerçekleştireceğiz. Hiçbir gecikme olmayacak. Tarih vermeyeyim ama şu anda temel hedefimiz 2023’te havalandırmak” dedi. Projenin esas itibarıyla Türkiye’nin ihtiyacı olarak ortaya çıktığını ifade eden Canikli, birçok ülkeden teknoloji transferi anlamında destek alındığını, İngiltere’nin de bu çerçevede projeye dahil olduğunu söyledi.

S-400’LER 2019’DA GELECEK

Türkiye’nin benzer bir yolu hava savunma sistemi konusunda da izlediğini anlatan Canikli, S-400 füze sistemi alımının da bu bağlamda gündeme geldiğini söyledi. Bir yandan da Eurosam ile füze sistemi geliştirme, üretme ve kullanma yoluna gidileceğini kaydeden Canikli, “Amacımız kesinlikle Türkiye’nin bu teknolojiye sahip olmasını sağlamak” görüşünü dile getirdi.

S-400 füze sisteminin Türkiye’ye 2019’da geleceğini belirten Canikli, “Sorun yok. O iş bitti. Sayın Cumhurbaşkanımız da söyledi. Kullanıma ilişkin bütün kontrol bizde olacak. Dost düşman tanıma sistemi de değiştirilecek. Dolayısıyla NATO unsurları için herhangi bir tehdit oluşturmuyor.” diye konuştu.

AFRİN’E OPERASYON

Türkiye’nin Suriye’de oluşturduğu gözetleme noktalarıyla ilgili bir soru üzerine de Bakan Canikli, şu ana kadar bunlardan 3 tanesinin oluşturulduğunu, Astana görüşmelerinde alınan karara göre bu sayının 12’ye çıkarılacağını söyledi. Muhtemel Afrin operasyonunun tarihiyle ilgili bir soruya da Canikli, “Kim bilir belki yarın, belki yarından da yakın” cevabını verdi.

  • Komutanlar sahada
  • Üst düzey komutanlarda bölgeyi askeri helikopter ile havadan inceledi. Yağlıdere ilçesinde 1. Amatör Küme’de mücadele eden Yağlıderespor ve Doğankentsporlu futbolcular önceki maç öncesi hazırlık yaptığı sırada ilçe stadına inen helikoptere binen rütbeli komutanlar bölgeyi havadan inceledi.


#Nurettin Canikli
#Milli Savunma
#Uçak
6 yıl önce