|

Pilot alımında 32 yaş sınırı

Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile mühendislik eğitimi veren fakülte veya yüksekokullardan mezun olanlardan muvazzaf subay olmak için başvuran pilot adaylarının yaş sınırı 27'den 32'ye çıkarıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/10/2016 Pazartesi
Güncelleme: 23:21 - 30/10/2016 Pazar
Yeni Şafak

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 676 sayılı KHK kapsamında, 926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu'nun 14'ncü maddesinin A bendi değiştirildi. Buna göre, en az dört yıl süreli eğitim veren fakülte veya yüksekokullardan pilot olarak mezun olanlar ile ticari pilot lisansı veya havayolu nakliye pilotu lisansı bulunanlar öncelikli olmak üzere en az dört yıl süreli mühendislik eğitimi veren fakülte veya yüksekokullardan mezun olan kadın veya erkeklerden muvazzaf subay olmak için başvuranlar; düzeltilmemiş nüfus kaydına göre müracaat yapılan yılın ocak ayının ilk günü itibarıyla 32 yaşını bitirmemiş olacak. Daha önceki düzenlemede bu kişiler için yaş sınırı 27 olarak öngörülüyordu.



Plaka için düzenleme


Karayolları Trafik Kanunu'nun 23'üncü maddesinde araç plakaları ile ilgili yeni düzenlemeler yapıldı. Buna göre, araç tescil belgesi ve tescil plakasının, araç üzerinde uygun durumda bulundurulması zorunlu oldu. Araç tescil belgesini araçta bulundurmayan veya tescil plakasını monte edilmesi gereken yerin dışında farklı bir yere takan sürücülere 92 TL idari para cezası verilecek. Araç bilgileri doğrulanıncaya ve plaka uygun yere takılıncaya kadar araç trafikten men edilecek.



İDARİ PARA CEZASI VERİLECEK


Trafik yönetmeliğinde belirtilen nitelik veya ölçülere aykırı plaka takan, öngörülen sayıda plaka takmayan ya da farklı okunmasına veya okunamamasına neden olacak şekilde plakasında değişiklik yapan araç sahibine 412 TL idari para cezası verilecek. Plakanın uygun duruma getirilmesi için 7 gün süre tanınacak. Bu süre sonunda tescil plakalarını uygun duruma getirmeyenler hakkında 844 TL idari para cezası verilecek ve tescil plakası uygun duruma getirilinceye kadar araç trafikten men edilecek. Tescilli aracı plakasız kullanan sürücüye bin 698 TL idari para cezası verilecek. Başka bir araca tescilli veya sahte plakayı takan veya kullananlara 5 bin TL idari para cezası kesilecek ve araç trafikten men edilecek.



Pasaport işlemleri Nüfus Dairesi'nde


Yeni KHK ile Pasaport ve ehliyet işlemleri artık Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nde yapılacak. İçişleri Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun'un “Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün görevleri” hakkındaki 10'uncu maddesine şu bent eklendi: “Pasaport, pasaport yerine geçen belgeler ve sürücü belgelerinde yer alacak bilgiler ile biyometrik verinin türü, niteliği ve alınma yaşını tespit etmek, bu belgelerin tasarımı, temini, basımı, dağıtımı, teslimi ile üretim ve kişiselleştirilmesine ilişkin işlemleri yürütmek ve bunlara dair usul ve esasları belirlemek.” İçişleri Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun'a şu geçici madde eklendi: “Emniyet Genel Müdürlüğü'nce yürütülen pasaport ve sürücü belgesi hizmetlerine ilişkin iş ve işlemler, bir yıl içerisinde Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne devredilir. Bu sürenin uzatılmasına Bakanlar Kurulu yetkilidir. Devir işlemleri tamamlanıncaya kadar, pasaport ve sürücü belgesi işlemlerine ilişkin görev ve hizmetler daha önce bu görev ve hizmetleri yapmakta olan birimler veya personel tarafından yürütülmeye devam olunur.”




#Pilot alımı
#KHK
#Pasaport işlemleri
7 yıl önce