|

Rus Büyükelçi'ye Bayırbucak talimatı

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Bakanlığa çağırılan Rusya Federasyonu'nun Ankara Büyükelçisi'ne, Bayırbucak bölgesindeki hava bombardımanının, ciddi sonuçlara yol açabileceğinin vurgulandığını, operasyona bir an önce son verilmesi isteğinin iletildiğini belirtti.

Yeni Şafak
13:52 - 22/11/2015 Pazar
Güncelleme: 13:54 - 22/11/2015 Pazar
AA

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bilgiç, "Sayın Bakanımızın talimatı üzerine Rusya Federasyonu'nun Ankara Büyükelçisi Karlov Bakanlığımıza çağırılarak, Rus tarafının eylemlerinin terörle mücadele değil sivil Türkmen köylerini bombalamak olduğu ve bunun ciddi sonuçlara yol açabileceği vurgulanmıştır" dedi.



Bilgiç, bir soruya cevap olarak, Rus uçaklarının Suriye'nin kuzeybatısında Yayladağ Sınır Kapısı'na yakın mevkideki Türkmendağ civarındaki Türkmen köylerini ağır bombardımana tuttuğunu belirtti.



Bu çerçevede Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu'nun talimatı üzerine Rusya Federasyonu'nun Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un Bakanlığa çağrıldığını ifade eden Bilgiç, şunları kaydetti:



"Rus tarafının eylemlerinin terörle mücadele değil sivil Türkmen köylerini bombalamak olduğu ve bunun ciddi sonuçlara yol açabileceği vurgulanmıştır. Rusya'dan bu operasyona bir an önce son vermesini istediğimiz belirtilmiş, uyarılarımız ve talebimiz Rusya Federasyonu Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Devlet Başkanı Putin'in Ortadoğu Özel Temsilcisi Mihail Bogdanov nezdinde de yinelenmiştir."



#tanju bilgiç
#dışişleri
#türkiye
8 yıl önce