|

Sizi de unutmayacağız!

Türkiye'de 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe kalkışmasının başarısız olması bazı “aydınlarda” hayal kırıklığı yarattı. Gezi'den beri Türkiye'nin aleyhine yayın yapan gazete ve TV ekranlarında boy gösteren ve Türkiye'yi yurt dışına şikâyet eden “demokrasi aşığı” aydınlar, halkın demokrasi için meydanlara çıkıp darbeyi püskürttüğü gece sessizliğe büründü.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/07/2016 Pazar
Güncelleme: 19:14 - 30/07/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Katıldıkları her programda ve yazdıkları her köşe yazısında demokrasi ve insan hakları kelimelerini ağızlarından düşürmeyen, “ülkenin demokrasisini geriye götürüyor” dedikleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı otoriterlikle itham eden bu aydınlar FETÖ'cü cuntacıların 'halkı katledip, kamu binalarını ve meclisi bombaladığı süreçte hiçbir tankın önüne atlamadılar. 'Askerin çizmesinden' demokrasi çıkaran bu aydınlar, darbenin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından “Erdoğan'ın planladığı bir tiyatroydu” söyleminin arkasına sığınarak FETÖ'cü “abilerini” incitmekten de imtina ettiler.



Türkiye toplumu, bu aydın güruhuna rağmen vatanını FETÖ'cülere karşı savundu ve Türkiye'nin kaosa sürüklenmesine engel oldu. Bu uğurda 240 şehidin verildiği geceyi Pensilvanya'da bulunan FETÖ lideri Gülen gibi hala “bir tiyatro güzellemesi” olarak anlatan ve sokağa çıkan halkı aşağılayan 'aydınlar'da var. İşte son dönemde Türkiye'nin içeride ve dışarıda attığı bütün adımlara düşman kesilen ve bu uğurda Türkiye'yi ateşe atmak için hain planlar yapan FETÖ ile kol kola giren o isimler…



Cengiz Çandar

Türkiye'deki FETÖ medyasında boy gösteren gazetecilerdendi. Gezi kalkışması sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeminli düşmanlarından biri haline gelen Çandar, şu ana kadar FETÖ cuntası hakkında tek bir cümle kuramadı. Dış basında Türkiye'nin aleyhine çıkan haberleri paylaştı.


Can Dündar

Can Dündar, yayın yönetmeni olduğu Cumhuriyet'i FETÖ'nün gazetesi haline getirdi. FETÖ'nün servis ettiği MİT Tırları görüntüleri vatana ihanet pahasına yayınlamaktan çekinmedi. FETÖ darbe kalkışması sonrası dış basına konuşan Dündar, darbecilerin tutuklanmasını Türkiye tarihinde hayat bulan en büyük ‹›cadı avı›› olarak değerlendirdi.


Hasan Cemal

17/25 Aralık darbesinden bu yana FETÖ tarafından finanse edilen haber sitelerinde köşe yazan Hasan Cemal, Gülen medyasının vazgeçilmez ismi oldu. 15 Temmuz darbesini göstermelik olarak kınayan Cemal, daha sonra kanlı darbe girişimine “Erdoğan Darbesi” diyerek Gülen'in yolunu takip etti.


Ahmet Altan

Darbe kalkışması sonrası Ahmet Altan'ın mesajları sosyal medyadaki FETÖ'cüler tarafından paylaşıldı. Balyoz darbe planını gündeme getirerek binlerce askerin mağdur edilmesinde başrol oynayan Altan, Fetö'nün 15 Temmuz darbe kalkışmasını görmezden geldi.


Nevval Sevindi

Nazlı Ilıcak'tan sonra Fetullahçı Terör Örgütü tabanının en sevdiği gazetecilerden biriydi. FETÖ'cü darbe kalkışması sonrası yurtdışına kaçtığı iddia ediliyor.


Amberin Zaman

FETÖ medyasının en önemli isimlerindendi. Uzun zaman Taraf gazetesinde yazarlık yaptı. FETÖ'cü darbe kalkışmasının ilk anlarından itibaren meydanlara çıkan halkı, polisi ve siyasi iktidarı hedef aldı.


Kadri Gürsel

17/25 Aralık kumpasından sonra Fetullahçılarla kol kola girdi. FETÖ'nün darbe kalkışmasına sessiz kaldı. Gelen tepkilere “darbecileri eleştirince demokrat olmuyorsunuz” diyerek kılıf bulmaya çalıştı.


Ceyda Karan

Cumhuriyet Gazetesi FETÖ'nün eline geçtikten sonra burada yazmaya başladı. Darbe kalkışması sonrası cuntacıları değil cuntacılara karşı kahramanca direnen halkı hedef aldı.


Ali Bulaç

Gülen'in en fanatik hayranlarındandı. Son yazısında da darbe kalkışmasına sessiz kaldı. İki gün önce bir açıklama yapan Ali Bulaç “Bu darbeyi Fetullahçılar yaptıysa hakkımı helal etmiyorum” diyerek çark etti.


Hayko Bağdat

Sivillere bomba yağdıran Fetullahçı darbecilerle ilgili tek kelime etmedi. Yıllarca FETÖ medyasında çalıştı.


Ersin Kalaycıoğlu

Ersin Kalaycıoğlu 17/25 Aralık darbesinin en önemli savunucularından biriydi. “Silahlı terör örgütü olması için silah olması gerekir” diyerek FETÖ'ye sahip çıkan Kalaycıoğlu, 15 Temmuz darbesinin ardından sessizliğe bürünenler arasında.


İhsan Eliaçık

Fetullahçılar tarafından finanse edilen Karşı Gazetesi'nde yazdı. Etrafına topladığı antikapitalistler ile birlikte Gezi'de boy gösteren Eliaçık, “Darbeye Hayır” dese de 15 Temmuz direnişini yok farzetmeye ve itibarsızlaştırmaya çalıştı.


Mehmet Altan

FETÖ'nün liberallerinden Mehmet Altan, sonuna kadar FETÖ'yü savunmayı sürdürdü. 15 Temmuz gecesi deliller birer birer ortaya çıkınca “darbecilerin içinde FETÖ'cülerin olduğu anlaşılıyor” diyerek çark etti.


Mümtaz'er Türköne

Zaman gazetesinde yazdığı yazılarla Fetullah Gülen'i destekleyen Mümtaz›er Türköne, Fetullahçı medyanın en parlak isimlerindendi. 15 Temmuz darbesinin Fetullahçılarla ilgisinin olmadığını söylemeye devam ediyor. Ancak isim vermeden devletin içinde paralel bir grubun olduğunu ilk defa kabul etti.


Murat Belge

FETÖ tarafından uzun süre finanse edilen Taraf Gazetesi'nin yazarlarından Murat Belge, son yazısında bir utanca imza attı. Fetullahçı darbeyi değil darbenin önünde siper olan kahraman vatandaşları hedef alan Murat Belge “darbe püskürtüldükten sonra halk sokağa çıktı” yalanını ortaya attı.


Cafer Solgun

Alevi ve demokrat kimliği ile ön plana çıktıktan sonra FETÖ medyasına geçen Cafer Solgun, Pensilvanya medyasının en fanatik Fetullah Gülen savunucusu haline geldi. 15 Temmuz darbesinden sonra, FETÖ'cü cuntayı görmezden gelerek “Darbeyi AK Parti tezgahladı, Gülen ile alakası yok” tezini savundu.


Ergün Özbudun

FETÖ'nün medyasına her çıktığında “FETÖ denilebilmesi için delil olması lazım. Silah olmadan silahlı terör örgütü olmaz” diyordu. 15 Temmuzdan sonra sessizliğe gömüldü.


Cengiz Aktar

Cengiz Aktar, FETÖ'cü cuntanın başarısız olması ile birlikte yabancı basındaki algı operasyonlarını Türkiye'ye servis etmeye başladı.


Ümit Kardaş

Son kalkışma sonrasıFETÖ'cü cuntayı değil, AK Parti iktidarını eleştirdi.


Şahin Alpay

Gülen gibi o da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tehditler savurdu. 15 Temmuz darbe kalkışmasından sonra da FETÖ'yü desteklemeye devam ediyor.


Ahmet Turan Alkan

FETÖ medyasının en çok konuşan isimlerinden biriydi. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yazarlığı bırakarak suskunluğa büründü.


Nesrin Nas

Geçmişte ANAP Genel Başkanlığı yapan Nesrin Nas, 17/25 Aralık darbesinden sonra FETÖ'nün en büyük destekçilerinden biri oldu. Sosyal medyada eli kanlı FETÖ'cü cuntayı değil, darbeye karşı duran halkı eleştirdi.


Ayşe Hür

Geçmişte düşmanlık beslediğini söylediği FETÖ'cülerle aynı safta hareket etmeye başlayan Ayşe Hür, 15 Temmuz darbe kalkışmasından sonra darbecileri değil, tutuklamaları ve FETÖ'cülerin kamu kurumlarından tasfiye edilmesini eleştirdi.


Perihan Maden

FETÖ medyasında boy gösterip Erdoğan'a hakaret eden gazetecilerden olan Maden, yazmayı bırakarak sessizliğe gömüldü.




#FETÖ
#Pensilvanya
8 yıl önce