|

TMMOB özüne döndü

Skandalların Odası TMMOB, DHKP-C ve PKK'yı yansıtan yeni logosu ile dikkat çekti. Bakanlık bünyesinde faaliyet gösteren TMMOB’un internet sitesinde Türk bayrağı bulunmaması da tartışma konusu oldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/10/2017 Cumartesi
Güncelleme: 00:28 - 21/10/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
​Skandalların Odası TMMOB, DHKP-C ve PKK'yı yansıtan yeni logosu ile dikkat çekti.
​Skandalların Odası TMMOB, DHKP-C ve PKK'yı yansıtan yeni logosu ile dikkat çekti.

İstanbul’a yapılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden 3. havalimanına, Cumhurbaşkanlığı külliyesinden başörtülü mühendisleri üye olarak kabul etmemesine ve PKK’nın hendeklerine destek çıkan açıklamalarına kadar sayısız olaya imza atan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) şimdi de yeni logosu ile gündeme geldi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren TMMOB’un sarı ve kırmızı renkleri taşıyan logosuna bakıldığında DHKP-C ve PKK gibi terör örgütlerine olan sempatizanlığı anlaşılıyor.

RENKLERİN ANLAMI

Geçtiğimiz yıllarda TBMM Araştırma Merkezi’nin yaptığı “renklerin siyasi ve toplumsal anlamları” araştırmasına göre Türkiye’de terörü çağrıştırdığı için tabu haline gelen sarı ve kırmızı renkler hakkındaki rapor şöyle:

"Sarı: Daha çok liberalizmle ve liberal partilerle özdeşleştirilmiştir. Kırmızı: Ateşin, öfkenin, tehlikenin ve yıkımın sembolüdür."

TÜRK BAYRAĞI YOK

Her ne kadar özerk bir kurum gibi davransa da 1954 yılında çıkarılan kanunla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde kurulan TMMOB'un internet sitesinde Türk bayrağı da bulunmuyor. 

#TMOBB
#Yeni Logo
6 yıl önce