|

Vatanları hayallerinden önce geldi

Hain darbe girişiminde 47 özel harekât polisi kahpece şehit edildi. Şehit edilen polislerin arasında 6 kadın polisimiz de vardı. FETÖ’nün alçak darbe girişimine karşısında ülkesini savunmak için gözlerini kırpmadan ön saflarda yer alan polislerimiz, Kurtuluş Savaşı yıllarında cepheye giden kadınlarımızı hatırlattı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/07/2016 Pazar
Güncelleme: 20:26 - 30/07/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Darbe gecesi Türkiye'nin kritik noktalarını işgal etmeye kalkışan darbecilere karşı, kahramanca mücadele eden polislerdi onlar. Vazifeleri vatanı korumak, niyetleri Allah yolunda şehit olmaktı. O gece bir tarih yazılacak ve yazılan o tarihte kahramanca ön cephede mücadele eden isimler olacaktı. 240 şehidin verildiği o gecede 47 polis de vatan için toprağa düştü. Şehit olan polislerden 6'sı kadın polisti. Kimisi anne, kimisi nişanlı ama hepsinin yüreğinde tek bir inanç vardı: Bu vatan asla düşmeyecekti.



CENNET YİĞİT


Komiser yardımcısı Cennet Yiğit de sınıf, mesai ve kader arkadaşı Kübra Doğanay gibi Kayseriliydi. 23 yaşındaydı daha. İki arkadaşının ardından karar verdi polis olmaya. Aynı yollardan geçip 3 ay önce Özel Harekâtçı oldu. Mutlu bir yuva kurmak için ilk adımı atmış, çok sevdiği Ali Bilgin'le nişan hazırlıklarına başlamıştı. Gölbaşı'ndaki Polis Özel Harekât Merkezi'ne bomba yağdıran darbeciler, 46 polisle birlikte onu da kopardı sevdiklerinden. Kayseri, bir günde ikinci kızını şehit verdi vatana… Ablası Emine Yiğit, doyamadığı kardeşine bir kez de sosyal medyada veda etti.


“Sen bu vatan uğruna gülüşlerinden vazgeçtin, gelecek hayal ettiğin adamdan vazgeçtin, âşık olduğun yeğeninden vazgeçtin. Annemin babamın ciğer yangınını ben nasıl söndüreceğim bilmiyorum. Yokluğunu nasıl dolduracağım bilmiyorum CENNET kokulu kardeşim.”



ZEYNEP SAĞIR


Ve bir anne. 16 yıllık polis memuru Komiser Zeynep Sağır. Kuveyt'te 3 yıl elçilikte görev yaptı. 37 yaşındaydı. Biri 10, diğeri 8 yaşında 2 oğlu vardı. Acı haberi önce eşi, emekli özel harekât polisi Oktay Sağır'a ulaştı. Sonra, Adana'nın Yüreğir ilçesinde yaşayan baba ocağına. Osman-Asiye Çetin çifti evlatsız, 8 yaşındaki Emir ve 10 yaşındaki Doğukan öksüz kaldı. Son yolculuğuna Ankara Kocatepe Camii'nden çıktı. Hayatını oğulları Doğukan ve Emir'e güzel bir gelecek, gözünün arkada kalmayacağı bir ülke bırakmaya adamıştı. Çocuklarıyla çektirdiği fotoğrafı koydu facebook sayfasına. Son mesajını da oradan verdi: “Bu kadar şehit yeter”.



SEVDA GÜNGÖR


27 yaşındaki Sevda Güngör darbe girişimi başladığında görevinin başındaydı. Adana Sabancı Merkez Camii'nde kılındı cenazesi. Onun tabutunu da hiç takamadığı beyaz bir duvak süsledi.



Gülşah Güler






Özel harekât komiser yardımcısı Gülşah Güler, 1992 doğumluydu. Gazi Üniversitesi Resim Öğretmenliği bölümü 3'üncü sınıfta okurken, aynı bölümdeki arkadaşları Cennet Yiğit ve Kübra Doğanay'la birlikte akademi sınavına girerek polisliğe adım attı. Hem bölümünü, hem akademiyi bitirdi başarıyla. 3 bin kişi arasında 30'uncu olarak aldı diplomasını. 24 yaşında şehadet şerbetini içti doyasıya. Acı haberi hem Ankara'yı hem memleketi Hatay'ı yasa boğdu.



Kübra Doğanay





Komiser yardımcısı Kübra Doğanay 1993 doğumluydu.Gülşah Güler gibi Gazi Üniversitesi Resim Öğretmenliği bölümünde okurken karar verdi polis olmaya. Sınavları geçti, arkadaşlarıyla birlikte özel harekâtçı oldu. Türkiye'nin utanç gecesinde kara haberi ulaştı Doğanay ailesinin evine. Hem memleketi Kayseri'yi hem Türkiye'yi yasa boğdu. Anne Alacaklı ayrıldı hayattan Kübra komiser… Hayalleri yarım kaldı. Yüreklere ağır gelen bir acı miras bıraktı geride kalan ailesine. Bir de, şehit yakını olmanın haklı gururunu.



Demet Sezen





Ve bir başka anne. Demet Sezen.Nevşehir Avanoslu Köşker ailesinin kızı. Liseyi Ankara Keçiören'de bitirdi, hayalindeki meslek için akademiye girdi. O gün, darbecilerin cehenneme çevirdiği Gölbaşı Özel Harekât Daire Başkanlığı'ndaydı. 3 yaşındaki oğlu Hüseyin Alp'i bıraktı arkasında. O gece yakınlarıyla yaptığı son görüşmede tüyler ürperten bir mesaj verdi ailesine. “Dik durun ablam ağlamayın. Düşmanları güldürmeyelim. Şehitlik, şahadet en büyük mertebe” derken ağlamıyordu üstelik.Demet Sezen'in adı, hem Türkiye'nin yüreğinde hem Avanos'ta adının verileceği caddede yaşayacak.





#Darbe girişimi
8 yıl önce