|

Yargıtay'dan MHP kararı iddiası

MHP'li Öztürk, Yargıtay'dan MHP ile ilgili karar çıktı haberleriyle ilgili olarak, "Karar çıktığı yönündeki haberler gerçek dışı" dedi.

Yeni Şafak ve
18:17 - 6/05/2016 Friday
Güncelleme: 19:00 - 6/05/2016 Friday
Yeni Şafak

MHP'deki 'kayyum'lu olağanüstü kurultay sürecinin yerel mahkemeler tarafından durdurulmasının ardından tüm gözler Yargıtay'a çevrildi. Ancak Yargıtay'ın MHP'de olağanüstü kurultay yapılması yönünde karar verdiği iddiası ortaya atıldı. Ancak Yargıtay 18. Hukuk Dairesi'nin, böyle bir karar almadığı gibi dosyayı görüşmek üzere bugün toplanmadığı öğrenildi. Söz konusu haberlerin paralel yapıya yakın internet sitelerince kullanması ise dikkat çekti.



MHP'li muhalifler, Genel Merkez'in olağanüstü kongre talebine yanıt vermemesi üzerine konuyu yargıya taşıdı. Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi, 8 Nisan'da Kurultay Çağrı Heyeti oluşturularak, partinin olağanüstü kurultaya götürülmesi kararını verdi. Mahkeme tarafından görevlendirilen çağrı heyeti, olağanüstü kurultay için 15 Mayıs Pazar gününü belirlerken, MHP yönetiminin itiraz etmesinin ardından ilgili karar Yargıtay'a taşındı. Ancak Yargıtay kararı öncesinde, MHP ilçe başkanlarının başvurusuyla Tosya ve Gemerek Asliye Hukuk Mahkemeleri, Yargıtay'daki temyiz incelemesi sonuçlanıncaya çağrı heyetinin çalışmasının durdurulmasına karar verdi.



DAİRE TOPLANMAMIŞ BİLE!

Yerel mahkemelerin bu kararıyla yeni bir boyut kazanan kongre süreciyle ilgili tüm gözler Yargıtay'a çevrildi. Yargıtay 18. Hukuk Dairesi'nin önümüzdeki günlerde temyiz incelemesini karara bağlaması beklenirken, ilginç bir iddia ortaya atıldı. 18. Hukuk Dairesi'nin muhalifler lehine karar vererek MHP'nin olağanüstü kurultay yapması yönünde karar verdiği öne sürüldü. Ancak kısa bir süre sonra Daire'nin böyle bir karar vermediği, hatta söz konusu dosyayı görüşmek üzere toplanmadığı ortaya çıktı. Ancak söz konusu yalan bilgi kısa sürede haberleştirilerek servis edildi. Bu haberlerin ise paralel yapıya yakın internet sitelerince haberleştirilmesi dikkat çekti. Öte yandan, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden de muhaliflere yakın bazı isimlerin de bu şekilde paylaşımlar yaptığı görüldü.




#MHP
#Yargıtay
8 years ago