|

Apple İrlanda'ya 14.5 milyar dolar ödeyecek

Apple ile İrlanda arasındaki düşük vergi anlaşması Avrupa Birliği tarafından dava edildi. 14.5 milyar dolarlık bir vergi açığının olduğu belirtilen dava hala devam ediyor.

Yeni Şafak
10:04 - 5/12/2017 Salı
Güncelleme: 10:09 - 5/12/2017 Salı
Diğer
İrlanda ile Apple firması arasındaki düşük vergi Avrupa Birliği Adalet Divanında görüşülüyor.
İrlanda ile Apple firması arasındaki düşük vergi Avrupa Birliği Adalet Divanında görüşülüyor.

Avrupa Birliği, geçen yıl Apple’ın İrlanda ile yaptığı vergi anlaşmasının yasalara aykırı olduğu ve şirketin ülkeye vergi borcu olduğuna karar verdi. İrlanda, 2016 yılında alınan karara uymadı ve vergi borcunun toplanmasını yavaşlattı. Bunun üzerine Avrupa Adalet Divanı’nda dava açıldı. Wall Street Journal ise Apple’ın yakın zamanda borçlarını ödeyeceğini duyurdu.

Apple ve İrlanda bu kararın tam tersi yönde hamleler yaptı. İrlanda, Avrupa Birliği’nin yetkilerini aştığını ve ülkenin iç işlerine bu kadar çok karışmasının yanlış olduğunu belirtti. Apple ise vergi borcunun yanlış hesaplandığını iddia etti. Her iki tarafta verilen karara farklı nedenlerden itiraz etmeye devam ediyor ve bu itirazlar yapılırken para bir emanet fonu içerisinde tutulacak. Net bir karara varıldıktan sonra para sahibine verilecek.

  • İrlanda’nın finans bakanı Paschal Donohoe, Apple’ın 14.5 milyar dolarlık vergi borcunu 2018’in ilk çeyreğinde fonda biriktirmeye başlayacağını açıkladı.
#Apple
#vergi
#İrlanda
6 yıl önce