|

Asus'tan 5000mAh bataryalı dev: Asus ZenFone Max​

Şu anda akıllı telefon dünyasının potansiyel batarya rekortmenine bakıyorsunuz.

Yeni Şafak
21:10 - 6/08/2015 Perşembe
Güncelleme: 21:26 - 6/08/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Akıllı telefonların en önemli sorunu hiç kuşkusuz bataryalarının yetersizliği. Her ne kadar diğer bileşen teknolojilerinde hayata geçirilen geliştirmeler sayesinde yongasetleri olsun, bellekler olsun, ekranlar olsun eskisinden çok daha yüksek enerji tasarrufu sağlasalar da nihai itibarı ile asıl önemli kıstas olan bataryalarda yeni nesle geçirecek doğrudan bir ilerleme kat edilemediğinden üreticiler de batarya kapasitesini arttırmak suretiyle soruna geçici çözümlerle yamamaya devam ediyorlar.





İşte haberimize konu olan Asus ZenFone Max da bu modellerden birisi. Ama Asus'u diğer tüm anaakım üreticilerden ayıran fark kapasiteyi kayda değer biçimde arttırmış oluşu.



Şöyle ki günümüzde Samsung'undan LG'sine Apple'ından Sony'sine kadar tüm önde gelen isimler 5-inç dolayındaki telefonlarına -istisnai birkaç model hariç- 2750-3,000mAh arasında değişen kapasiteye sahip bataryalar koyarlarken Asus'un bataryası 5,000mAh gücünde! Yani düz hesapla, diğer tüm değişkenleri sabitlesek, bütün rakiplerinden %50 daha yüksek bir dayanma süresi vaat etmesi anlamına geliyor bu. Kabaca hesaplasak bize yoğun kullanımda dahi iki gün yeteceğini söyleyebiliriz ki bu da oldukça tatminkar bir süre.



Modelin diğer özelliklerine baktığımızda karşımıza şunlar çıkıyor:




Gördüğümüz üzere çözünürlük henüz belli değil ama yongaseti orta seviye Snapdragon 410 olduğuna göre muhtemelen HD (1280x720) olur. FHD (1920x1080) olursa da şansımıza artık.



Bu arada model oldukça ilginç bir bileşen dağılımına sahip. Yongaseti orta seviye, RAM orta seviye ama kamerası yüksek potansiyel vaat ediyor. Bataryası zaten dev gibi. Gerçi yukarıda 2 günü çıkarır dedik ama böyle bir konfigürasyonda 3 günü bile görür diye düşünüyoruz. Rekor kırması muhtemel.



Velhasıl Ekim ayı içerisinde resmi tanıtımının yapılması beklenen modelin fiyatı ve çıkış tarihi henüz belli değil.





#asus
#akıllı telefon
#android
#batarya
#Asus ZenFone Max​
9 yıl önce