|

Google artık görselleri kaydediyor

Dünyanın en büyük arama motoru Google, çok kullanışlı bir özelliğini daha kullanıcılarına sundu. Artık Google'da aratılan görseller, Google hesabına kaydedilebiliyor. Bu özellik, birden fazla bilgisayar kullanmak zorunda olanların oldukça işine yarayacak gibi görünüyor.

Yeni Şafak
14:58 - 13/08/2016 Cumartesi
Güncelleme: 11:59 - 13/08/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Arama motoru devi Google, kullanıcıların oldukça işine yarayacak bir özellik daha geliştirdi. Google'da görsel arama yapanlar, artık beğendiklerini kaydedebilecek.



Bildiğimiz üzere Google'da görsel aratırken başlık ve site linkinin altında “Sayfayı ziyaret et” ve “Resmi görüntüle” butonları yer alıyordu. Artık bunların yanı sıra “Kaydet” ve “Kaydedilenler” butonları da var. Google'da bulduğumuz bir görseli kaydetmek istediğimizde buradaki butona basmamız yeterli olacak.





Tabii bunu yapabilmek için Google hesabımızın açık olması gerekiyor. Zira bu görseller Google hesabımıza ekleniyor. Böylece daha sonra yine aynı görseli bulmak istediğimizde “Kaydedilenlere” basmamız yeterli oluyor. Kaydettiğimiz fotoğrafları bu bölümde bulabiliyoruz.



Bu özellik 2 noktada oldukça önem arz ediyor. Örneğin bilgisayarında gereksiz hafıza yer işgal etmek istemeyenler, görselleri Google bünyesinde saklayabilir. Böylece ihtiyaç olduktan sonra tekrar buradan erişilebilir. Tabii bunun için internet olması gerekiyor.



Diğer taraftan birden fazla bilgisayar kullananlar için de yine faydalı bir özellik. Bu sayede kullandığınız görselleri sürekli farklı bilgisayarlara taşımanız gerekmiyor.



#Google
#Görseller
#İnternet
8 yıl önce